Costa Rica satte dit Bolivia med 2–0 i en galen match.

Då kunde Costa Ricas tränare och tillika före detta argentinsk landslagsmålvakt enkelt konstatera:

– Det här resultatet gör det inte direkt lättare för Argentina, säger Ricardo La Volpe.

Ricardo La Volpe

Ricardo La Volpe var med som reservmålvakt när Argentina vann VM-guld 1978. Nu är han förbundskapten för Costa Rica och kan se till att hans gamla landslag fullbordar fiaskot i Copa America.

Efter att Costa Rica slagit Bolivia i natt är Argentina piskat att vinna mot La Volpes unga mannar i sista gruppspelsomgången. Messi, Tevez & Co har bara två poäng i grupp A efter 1–1 mot Bolivia och 0–0 mot Colombia, som leder gruppen före Costa Rica.

– Efter Argentinas resultat i går, gör dagens resultat inte direkt saker och ting lättare för Argentina, säger Costa Rica-coachen Ricardo La Volpe efter 2–0-segern mot Bolivia.

Två röda kort

Förlösande 1–0 kom efter en instött retur i den 60:e minuten och Costa Rica dubblade sin ledning tio minuter från slutet. Men det kunde ha blivit mer då Bolivia tvingats avsluta matchen med nio man på planen och mäktade med en dubbelräddning på straff.

Tillägnade vinsten döde lagklamraten

Efteråt tillägnade laget segern backen Dennis Marshall, som omkom i en bilolycka förra månaden.

– Han visade mod och engagemang på planen, därför tillägnar vi honom den här vinsten. Han skulle ha varit lycklig för den här segern, säger Joel Campbell, som gjorde ett av målen i matchen.

Natten mot tisdag svensk tid kan La Volpe skicka ut sitt eget landslag och värdnationen.