Dagens namn: Ludvig, Love

Straff och utvisning i oavgjort bottenmöte

Publicerad 2013-06-20

Utvisningen i slutet av matchen.

Värnamo och Örgryte kämpar för att ta sig ur bottenträsket i fotbollens superetta. När de möttes i Göteborg på torsdagen hade båda chansen att avgöra men det slutade oavgjort, 1–1.

Elmin Kurbegovic nickade in ledningsmålet för nästjumbon Värnamo i första halvlek. I halvtid gjorde Örgryte två byten – en av inhopparna var Richard Yarsuvat som kom att röra till det i gästernas försvar. Han ordnade en straff i andra halvlek, men Värnamos målvakt Björn Åkesson räddade både straffen och returen.

Fick utvisning

Yarsuvat spelade sedan fram Johan Lundgren som iskallt petade bollen förbi Åkesson och kvitterade till 1–1.

Örgryte fick avsluta matchen med en man mer efter att Carlos Gaete blivit utvisad med en kvart kvar, men matchen slutade oavgjort. Värnamo är fortsatt näst sist i tabellen, Örgryte trea från slutet.