Nu behöver Lars Lagerbäcks landslag en hjälpande hand från Diego Maradonas Argentina.

Den hand Lagerbäck tidigare vägrat skaka...

Det märktes att mycket stod på spel i mötet mellan premiärförlorarna Grekland och Nigeria.

Matchen inleddes tillknäppt och chansfattigt.

Och när Nigeria ändå slog till med 1–0 var det mer ett utslag av slumpen än något annat.

Kalu Uche borrade in en frispark mot bortre stolpen, Greklands keeper Alexandros Tzorvas blev ställd – och bollen seglade direkt in i mål.

Kaitas hjärnsläpp sänkte Nigeria

En skön revansch för Uche som var utanför startelvan i förra matchen – men för Nigeria blev det startskottet för en eländig avslutning på första halvlek.

Efter en dryg halvtimme tappade Sani Kaita besinningen och stämplade Greklands Vasilis Torosidis. Den senares reaktion var överdriven, men det röda kortet givet – och Grekland började att rada upp chanser med en man mer på planen.

Samaras nära på klack

Dimitris Salpigidis fick ett jätteläge från nära håll i 39:e minuten – nyinbytte Georgios Samaras klack räddades på mållinjen strax därefter.

Men med en minut kvar till paus kunde inte nigerianerna stå emot längre: Salpigidis sköt, skottet styrde på Lukman Haruna och 1–1 var ett faktum.

Spelbilden från slutet av den första halvleken följde med in i den andra.

Och efter en kvar exploderade den i VM:s hetaste spelsekvens.

Först misslyckades Nigerias kapten Joseph Yobo men att nicka undan en boll i eget straffområde – och serverade i stället ett friläge för Theofanis Gekas.

Men Vincent Enyeama kom ut bra och Nigeria ställde om i en kontring.

Yakubu Aiyegbeni fick det första läget, Tzorvas släppte ut en retur framför sitt öppna mål till Chinedu Obasi som missade – från ett par meter. Sannolikt turneringens grövsta uppvisning i en sumpad målchans.

Målet hade kunnat frälst ett starkt tillbakapressat Nigeria.

I stället tog Grekland rättmätigt ledningen tio minuter senare när Vasilis Torosidis rakade in en retur fram till 2–1.

Får hoppas på Argentina

Ett resultat som stod sig matchen ut.

Game over, Nigeria.

Och en antydan om ett farväl till förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

De grönvita har visserligen fortfarande chansen i grupp B.

Men har å andra sidan en tuff uppgift framför sig i den sista omgången.

Dels måste laget vinna sin match mot Sydkorea, dels får inte Grekland ta poäng mot Argentina.

Det senare mötet blir extra intressant.

Hur motiverat är Argentina av att köra över Grekland?

Och hur intresserad är Maradona av att hjälpa Lagerbäck?

De båda förbundskaptenerna lär inte vara bästa vänner och efter premiärmötet länderna emellan vägrade Lagerbäck att skaka Maradonas hand direkt efter matchen.