Dagens namn: Birgitta, Britta

Äntligen, Beckham!

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-06-17

Säkrade sin första titel – i sin sista match

Thanks Beckham Fansen på Bernabeu hyllade David Beckham och tackade för hjälpen. Matchen mot Mallorca var engelsmannens sista i Real. Nu väntar Hollywood och LA Galaxy.

Kompisen Tom Cruise satt på läktaren.

Och visst såg det länge ut som ett mission impossible.

Men Real redde ut stormen – och David Beckham fick sitt efterlängtade ligaguld.

Exakt på dagen fyra år efter att han skrev på för klubben.

– Jag kommer att sakna Spanien, säger Beckham.

Skadad? Beckham blev utbytt i andra halvlek och fick tryck på sin vänstra fot. Men efter slutsignalen såg han inte ut att ha speciellt ont när han stormade planen för att fira sitt första ligaguld med Real.

17 juni 2003 lämnade David Beckham Manchester United och skrev i stället på för Real Madrid.

Tuffaste säsongen i karriären

Exakt på dagen fyra år senare tog han sin första ligatitel – i sista matchen för klubben.

Beckhamns säsong har verkligen gått upp och ned och han har tidigare beskrivit den som den tuffaste i karriären.

Engelsmannen blev tidigt placerad i tränaren Fabio Capellos kylskåp men bet ihop och tog tillbaka sin plats i både Real Madrid och det engelska landslaget.

Matchen mot Mallorca var Beckhams sista i Real – i sommar flyttar han och familjen till Hollywood för spel i LA Galaxy.

– Jag gjorde ett stor misstag som inte insåg vilken potential Beckham har, erkänner nu Fabio Capello.

– Jag kommer att sakna Spanien men jag kommer även få nya utmaningar, säger Beckham till nyhetsbyråerna.

Hyllades efter slutsignal

Den sista matchen gick inte speciellt bra för Beckham som byttes ut en bit in i andra halvlek.

Från bänken fick han sedan se Reals makalösa vändning genom Reyes och Diarra.

Beckham var även en av de första att storma fram till högen av spelare som firade Reyes 3-1 mål – och stod upp vid sidan av planen de sista minuterna innan han fick storma in och fira sin första spanska ligatitel.

Efter slutsignalen svepte han in sig i den engelska flaggan och hyllades av hela Bernabeu när han sprang runt med sina söner – i klädda Real-tröjor, förstås.

En som även hyllades mäktigt efter matchen var brassen Roberto Carlos som gjorde sin sista match för klubben.

Nästa säsong spelar han i turkiska Fenerbache.