Dagens namn: Ursula, Yrsa

Matchfakta 16/9

Ljungskile – Enköping 2-0 (1-0)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-16

Matchen: Ljungskile låg inför kvällens möte med Enköping på en tredje plats i tabellen. Ett guldläge för att ta sig upp i den högsta divisionen.

Ett skadedrabbat Enköping lyckades inte grusa de drömmarna i eftermiddag. Ljungskile var det bättre laget och fick en riktig drömstart när Alexandar Kitic gav hemmalaget ledning med 1-0 redan i tredje minuten.

Första halvlek bjöd efter det på en mittfältskamp med många frisparkar. Avsluten på mål lyste med sin frånvaro och 1-0 stod sig till halvtid. Den andra halvleken innehöll fler målchanser bland annat genom ett skott i målramen av Martin Smedberg. Enköping kämpade för en kvittering i slutet men istället kom 2-0. Nästan exakt 90 minuter senare än det första målet gjorde Jörgen Wålemark 2-0 och Ljungskile satte därmed stor press på övriga lag i slaget om platserna till Allsvenskan.

Enköping lyckades inte få hål på Ljungskile som nu har fyra raka vinster och tre av dem med resultatet 2-0.

Målen: 1-0 (3) Alexandar Kitic, 2-0 (92) Jörgen Wålemark

Varningar: Ljungskile: Darko Matijevic, Jörgen Wålemark, Anders Augustsson Enköping: Peter Holm, Anders Lindberg, Eric Hammar

Domare: Tobias Mattsson

Publik: 1 069 (på HA Bygg Arena)

Ljungskile: Nicklas Svensson- Cedomir Zarkovic, David Leinar, Darko Matijevic, Richard Jansson - Per Eriksson, Alexandar Kitic (70), Anders Augustsson, Daniel Berg – Martin Smedberg, Jörgen Wålemark

Avbytare: Owen Price (70)

Enköping: Ludwig Bergström – Peter Holm, Daniel Olsson, Mario Dodic, Erik Zettergren – Jamal Mohamed, Andreas Eriksson, Eric Hammar, Niklas Klingberg (73) – Sebastian Rajalakso, Anders Lindberg (85)

Avbytare: Daniel Fiorini (73), Dragomir Draganov (85)