Romderbyt urartade

Publicerad 2011-03-13

"Ingen dagisgård ni ser"

Totti och Roma lyckades att reta upp Lazio ordentligt i Romderbyt som spårade ur fullständigt i den andra halvleken.

Radu delade ut en dansk skalle och Ledesma bråkade med domaren vilket gav två röda kort.

Bara fyra minuter efter laserattacken på Muslera fick Lazio sin hämnd på Totti då han liggandes på marken efter en närkamp blev trampad på och fick ett gäng dobbar i kinden.

Den andra halvleken i Romderbyt var riktigt ful och några minuter efter Romas 1–0 tappade Lazio sina huvuden.

Radus utbrott på Simplicio

Även där var retstickan Totti i centrum när han lite senare retade upp Lazios rumänske ytterback Stefan Radu så pass mycket att han försökte skalla Simplicio.

Radus huvudlösa attack genererade rött kort direkt och Lazio skulle få ännu ett.

”Ingen dagisgård ni ser”

För Simplicio fick sin revansch kort därefter när han blev manglad i straffområdet efter Taddeis inlägg och fick med sig en straff som gjorde Lazio rasande på nytt.

Backen Ledesma protesterade vilt och snackade till sig ett rött kort och lämnade Lazio med nio spelare. I stället för att Lazio fick chans att kvittera dundrade Totti in 2–0 i nättaket på klassiskt manér.

– Det här är alltså inte någon dagisgård ni ser, utan ett Romderby på Olimpico, säger TV4 Sports kommentator Niklas Jarelind.

Kampen om fjärdeplatsen i serie A hårdnar rejält efter att Lazio förlorat ett Romderby för femte gången i följd.