Nollan stör inför kvartsfinalen mot Tyskland

Gonzalo Higuain leder skytteligan och även Carlos Tevez har nu fått igång målskyttet på allvar.

Men trots en ny argentinsk uppvisning mot Mexiko är Leo Messi fortsatt mållös i VM.

– Ett viktigt steg, säger Tevez om matchen.

Carlos Tevez noterades för det första kontroversiella målet när han från offside-position nickade in Leo Messis lyftning. Men City-spelaren visade att han även kan göra snygga mål på Mexiko.

Tevez tvåmålsskytt

Efter 52 minuter vände Tevez bort sin försvarare utanför straffområdet och dundrade in 3-0-målet intill den bortre stolpen. Ett riktigt klassmål från Argentina som fortsatte att bjuda på underhållning i VM.

– Ett viktigt steg. Nu är vi i kvartsfinal och det är det som räknas, säger Tevez.

Gonzalo Higuain hade dessförinnan gjort sitt fjärde mål för turneringen efter en jättebjudning från Mexikos försvar. Men en storstjärna saknas fortfarande i målprotokollet.

Leo Messi gick för fjärde matchen i rad av planen mållös, trots en ny bra insats. En nolla som spökar lite i Argentina inför kvartsfinalen mot Tyskland.

”Ingen i närheten av Messi”

Diego Maradona försvarade dock sin stjärna redan inför åttondelen och lär fortsätta att göra det.

– Ingen annan spelare har spelat 40 procent så bra som Messi gjorde senast, sade Maradona då.

Men klart är att frågorna lär fortsätta komma kring ”världens bästa spelares” målform.

Nämnas ska också Mexikos reduceringsmål. En rejäl delikatess från Manchester Uniteds nyförvärv Javier Hernández som i den 71:a minuten vände bort sin försvarare, ryckte och dundrade in 1-3 i första krysset.