Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-05-03

IFK vann med 2–1 inför storpublik

Skott kommer Norrköpings Stefan Thordarsson laddar och gör 1–0 mot Sylvia.

Storebror IFK Norrköping var starkast i derbyt mot Sylvia.

Trots en man utvisad lyckades ”Peking” vinna med 2–1 inför 11 114 på Idrottsparken.

Matchen innehöll heta känslor och två röda kort.

Lillebror Sylvia kom till mötet med storebror med nästan hälften av den tänkta startuppställningen på skadelistan.

Norrköping inledde bäst på Idrottsparken och Daniel Bamberg fick ett kanonläge att sätta 1–0 redan efter 49 sekunder. Men helt fri framför mål lyckades Bamberg med konststycket att skjuta över.

Kort senare kom Gardar Gunnlaugsson fri med Peter Karlsson i Sylviamålet. Gunnlaugsson passerade Karlsson, men Mirza Selinovic rensade på mållinjen.

Whass utvisad

Alla satt sedan och väntade på ett Norrköpingsmål. Då förändrades förutsättningarna i ett ögonblick.

Sylvias anfallare Stefan Persson fick en djupledsboll och Norrköpings back Anders Whass tvingades fälla honom, vilket ledde till en frilägesutvisning.

Trots spelövertaget fortsatte Sylvia sin defensiva inställning – och det straffade sig.

I den 65:e minuten fintade Stefan Thordarson bort Mirza Selinovic inne i straffområdet och placerade säkert in bollen i mål. Och sex minuter senare rullade Bruno Santos in 2–0 på ett friläge.

Heta känslor

Johan Roxström reducerade på stopptid och spräckte Nuredin Bakius nolla den här säsongen – men närmare än så kom inte Sylvia.

Som brukligt i ett derby var heta känslor inblandade. Mest hettade det till när Sylvias Armando Ibrakovic och Norrköpings målvakt Nuredin Bakiu brakade samman.

Bakiu var på väg att skjuta en utspark när Ibrakovic petade undan bollen för honom. Full tumult uppstod och när allt lugnat ner sig fick båda gult kort.

Men Sylvia fick ett rött kort till slut. Mirza Selinovic visades ut med en kvart kvar.