Dagens namn: Evald, Osvald

Hyllad – av Roy Keane

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-30

Prica efter drömdebuten: ”Fint mål”

publikfavorit Rade Prica gjorde viktiga 2–0-målet för Sunderland i sin Premier League-debut.

Rade Prica, 27, gjorde drömdebut i Premier League.

Han satte både viktiga 2–0 mot Birmingham och ett leende på nya managern Roy Keanes läppar.

– Det kunde inte vara bättre, säger Prica efter Sunderland-debuten.

Rade Prica fick spela en halvlek i sin första match för Sunderland, hemma på Stadium of Light.

Och som han gjorde det. 20 minuter efter inhoppet satte han 2–0 för Sunderland. På en slarvig bakåtnick var den förre Ålborgs-anfallaren framme och högg. Iskallt lobbade han in bollen över Birminghams målvakt Maik Taylor.

– Jag såg långt innan vad som skulle hända. Det var ett fint mål, säger Prica till Sky.

Nye manager, hårdkokte Roy Keane, knöt näven på bänken och bjöd på ett sällsynt leende.

– Det var en fantastisk debut. Han visade bra instinkt och hade också förmågan att avsluta där, säger Keane.

Efter målet och ett glädjeskrik rusade Prica ut bland fansen för ett kramkalas och efter matchen slängde han upp sin tröja, med nya numret 45, på läktaren.

– Jag är självklart väldigt glad. Det kunde inte vara bättre.

Tolv minuter senare var det dags igen. Alla trodde att Prica hade 3–0-målet inne, men domaren dömde bort det på grund av en tveksam hands.

– Jag tycker att det borde blivit mål. Men domaren tyckte inte det. Det var hårt dömt, men samtidigt kanske det var lite hands, erkänner Rade Prica.