En ynka poäng från SM-guldet

Publicerad 2013-10-06

Hur nära ett guld kan man vara utan att ha det i sin hand?

Svaret: som Ldb Malmö i damallsvenskan just nu.

Efter 4-2-segern mot Örebro är laget sex poäng före Tyresö med bara två omgångar kvar.

– Det känns jättebra, säger målskytten Ramona Bachmann till TV4 Sport.

I teorin kan fortfarande Malmö plötsligt hamna i årtusendets guldfrossa och förlora mot både Umeå och nästjumbon Mallbacken samtidigt som Tyresö slår båda toppkonkurrenterna Göteborg och Linköping.

Men det är bara i teorin. I praktiken blev Ldb Malmö svenska mästare i kväll när man enkelt besegrade Örebro med 4-2.

Osannolikt självmål

Hemma i Malmö tog man kommandot redan efter sex minuter när Manon Melis förvaltade en fin passning snett inåt bakåt från Therese Sjögran.

Anja Mittag hann sedan missa en straff i första halvlek innan målen började rulla in i raskare takt i andra halvlek. 2-0 gjorde Paula Radtke och trean satte Ramona Bachmann innan Sarah Michael reducerade.

4-1 var ett mycket märkligt mål där Ramona Bachmann revs ner i straffområdet och medan alla väntade på domarens avblåsning lyckades Örebros Sara Larsson peta bollen förbi egen målvakt in i mål. Elin Magnusson satte sedan sitt första mål för säsongen när hon fastställde siffrorna 4-2 i slutminuterna.