IFK Göteborg utklassade Kalmar

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-01

Kalmar-målvakten dock nära att göra årets mål

IFK Göteborg körde över Kalmar FF med 3-1.

Skyttekungen Tobias Hysén blev stor matchhjälte med två mål inom loppet av två minuter i första halvlek.

Men smålänningarna skapade många bra chanser och målvakten Zlatan Azinovic var nära att kvittera på en utspark.

– Hur vi kan göra 3-0 i första halvlek är för mig en gåta, skrattar IFK-tränaren Stefan Rehn efter matchen.

Kalmar FF började bäst och tryckte på för ett ledningsmål. Men efter 10 minuter stack hemmalaget IFK Göteborg emellan med en hörna. Stefan Selakovic slog en hårt inåtskruvad boll som Hannes Stiller helt omarkerad kunde nicka in.

Tio minuter senare dundrade Kalmar-målvakten Zlatan Azinovic upp en lång, lång boll mot IFK Göteborgs straffområde. När Blåvittmålvakten Marcus Sandberg skulle ut och plocka ner utsparken missbedömde han studsen.

Nära kvittering

Bollen seglade i en båge över Sandberg, som dock lyckades springa ikapp. Bara en meter från mållinjen fick han en hand på bollen och stötte undan till en resultatlös hörna.

I minut 33 gjorde Tobias Hysén 2-0 efter en elegant soloprestation. Kort därpå nickade Hysén 3-0 efter ett fint inlägg från Stefan Selakovic. Kalmar FF-försvaret uppträdde som ett pojklag.

Det stod 3-0 till IFK Göteborg i paus, trots att gästerna skapade flera bra chanser.

– De har haft tre skott på mål och gjort tre mål. Nu gör vi tre byten i halvtid för att få in lite energi, sa KFF-tränaren Nanne Bergstrand till ppv i direktsändning efter 45 spelade minuter.

Fick reducera

Och bytena fick viss effekt. Kalmar inledde andra halvlek okej och Erik Isralesson prickade ribban med ett bra skott. Inbytte Douglas da Silva Vieira höll sig sedan framme och prickade in 1-3 från nära håll med cirka 20 minuter kvar.

Närmare än så kom inte Henrik Rydström och kompani. IFK Göteborg tog tre blytunga poäng och kan börja snegla uppåt i tabellen.

– Hur vi kan göra 3-0 i första halvlek är för mig en gåta, haha. Men vi är förstås väldigt glada över de här tre poängen och omställningar ingår också i spelet. Man får också tacka Marcus Sandberg i målet som gjorde det bra i dag, säger IFK-tränaren Stefan Rehn till ppv efter matchen.