Dagens namn: Birgitta, Britta

Inhopparna räddade seger åt Hammarby

Uppdaterad 2018-07-25 | Publicerad 2016-02-13

2-1 mot Tromsö efter nickmål av Philip Haglund

Inhopparna Kennedy Bakircioglu och Philip Haglund räddade en 2–1-seger åt Hammarby mot Tromsö.

Men Bajen imponerade inte.

– Det var som ett bra träningspass, säger tränaren Nanne Bergstrand till CMore.

Redan efter 56 sekunder chockade de norska gästerna hemmalaget Hammarby på Tyresövallen.

En Tromsöfrispark från högerkanten nickskarvades vidare och anfallaren Thomas Lene Olsen kunde trycka in 1–0 från nära håll efter passivt försvarsspel av bland annat Mats Solheim.

– Det är första målet vi släpper in efter en fast situation i år. Nyttigt för spelarna att lära sig att vi måste vara med bättre, säger Nanne Bergstrand.

Ojämnt Hammarby

Hammarby, som presterat blandade resultat i träningsmatcherna, kom tillbaka och hade det större bollinnehavet. Båda lagen hade vassa målchanser med två träträffar vardera under de första 45 minuterna.

Allra närmast en kvittering var Imad Khalili när han efter ett fint Hammarbyanfall träffade insidan av stolpen efter 44 minuters spel.

I paus gjorde Bajentränaren Nanne Bergstrand hela fem byten där bland annat Erik Israelsson, Kennedy Bakircioglu och Amadaiya Rennie (in i stället för Alex som gjorde sin första match från start) kom in på planen.

Rättvis kvittering

Spelet fortsatte att vara svajigt men en rättvis kvittering kom i 58:e minuten när Richard Magyar nickade fram Erik Israelsson som kunde trycka in 1-1.

Sedanvanlig bytescirkus gjorde att träningsmatchen tappade i intensitet, men ett par av Hammarbys inhoppare visade att de kommer vara betydelsefulla för Bajen i år.

Först ordnade Stefan Batan en frispark långt ut på vänsterkanten.

Frisparken tog Kennedy Bakircioglu hand om och med sin känsliga högerfot nådde han ytterligare en inhoppare i Philip Haglund som nickade in slutresultatet 2-1 (78) från nära håll inför 2 178 åskådare.

Melker Hallberg hade också ett gyllene läge att styra in ytterligare Hammarbymål efter ett inlägg från vänster.

– Vi skapar en hel del tillfällen. Det var som ett bra träningspass, säger Bergstrand till CMore. Det viktiga är att vi skapar lägen, det är det som kommer ge utslag i framtiden.

Hammarby har därmed tagit tre segrar och åkt på två förluster i träningsmatcherna inför att gruppspelet i Svenska Cupen inleds kommande helg.