Publicerad 2015-10-09

Långsökta (?) förklaringen till skotska fiaskot

Lewandowski ställer upp på bild i slutet av ordinarie tid.

Han sprang in på planen mitt under brinnande för att få en bild med Robert Lewandowki.

I Skottland menar man efter polackens 2-2-kvittering att selfien kan ha kostat skottarna en EM-plats.

Förutsättningar var enkla för Skottland efter att de tagit ledningen 2-1 hemma mot Polen i går kväll:

Lyckas man hålla ut och vinna matchen lever drömmen om EM till den sista omgången mot Gibraltar.

Men i den 95:e matchminuten nådde Robert Lewandowski högst på ett inlägg och forcerade in den polska kvitteringen till slutresultatet 2-2.

Domare Viktor Kassai blåste av matchen och Skottland missar nu sommarens fotbollsfest.

Tre minuter för byten

I besvikelsen efter matchen hittar vissa skotska fans – och skotsk press – förklaringen till fiaskot i en planstormare. Den unge åskådaren hoppade in på planen i slutet av ordinarie matchtid, sprang över hela planen, och tog en selfie med just Polens stjärnanfallare Lewandowski.

Enligt skotska tidningen Daily Record kan det ha varit anledningen till att Kassais domarteam lade till fyra minuters tilläggstid.

Sex byten gjordes i matchen och Fifa-reglerna lyder att 30 sekunder per byte ska läggas till, vilket borde resulterat i tre minuters tilläggstid i går.

Polen mot EM

Enligt Daily Record var det nämligen inga avbrott för skador.

Mängder av skotska fans var upprörda över planstormningen, och menade att den kostade ytterligare en minut i tilläggstid.

För polackerna väntar hemmamatch mot Irland i sista gruppomgången. Kryss räcker för att skicka Irland till playoff – och ta direktplats till Frankrike.