Osannolika formen håller i sig

Robert Lewand … förlåt Polen fick ”bara” 2-2 borta mot Skottland.

Nu väntar en ödesmatch mot Irland.

Tur då att man har världens hetaste anfallare i laget.

Robert Lewandowski var skadad för inte så länge sedan. Först i matchen mot Wolfsburg 22 september kunde polacken göra comeback efter sin frånvaro – och det dröjde bara fem minuter innan han gjorde mål.

Nio minuter senare hade han gjort fyra till.

Öser in mål

Och det tycks verkligen inte finnas något stopp för den 27-årige Warszawasonen. Matchen därpå gjorde han två mål mot Mainz. Därefter kom tre nya fullträffar mot Dinamo Zagreb i Champions League. Sedan tvåa mål till mot Dortmund i ligan. Och när Lewandowski på torsdagen bytte den röda klubblagströjan mot den vita landslagströjan så var det, förstås, dags igen.

Ödesmatch

I den tredje minuten satte han 1-0.

Och när Polen höll på att förlora matchen efter att ha tappat sin ledning, så kunde Lewandowski till slut trycka in kvitteringen till 2-2 i den 94:e minuten, vilket innebär att han nu gjort 14 (!) mål på sina fem senaste fotbollsmatcher.

Polen står nu på 18 poäng efter nio spelade matcher. Irland har lika många poäng efter en 1-0-knall mot Tyskland – och lagen möts i den sista matchen i vad som blir en direkt avgörande batalj om den sista direktplatsen till EM.