Dagens namn: Harry, Harriet

Kalmar FF ordnade kontraktet

Publicerad 2015-10-26

Kalmar FF straffade sig kvar i allsvenskan.

Marcus Antonsson nätade två gånger om från elva meter i första halvlek, vilket gör att Kalmar spelar i allsvenskan även 2016 efter 3–1 mot Gefle.

Kalmar FF jublar efter seger och fortsatt allsvenskt kontrakt

Förutsättningarna var glasklara. Kalmar FF behövde vinna hemma mot Gefle för att vara helt klart för fortsatt allsvenskt liv nästa säsong. Vid förlust hade det blivit en nervpressande sista omgång där Kalmar ställs mot IFK Göteborg och Falkenberg, som ligger på kvalplatsen, spelar borta mot Elfsborg.

Men nu kan Kalmar andas lugnt och spela helt utan press i Göteborg. Det efter en halvlek där de var klart dominanta. Efter ett par nervös första minuter hittade Kalmar in i sitt spel och började skapa chanser.

Två straffmål

Efter 13 minuter hände allt på en och samma gång, Romario sköt, Marcus Antonsson tog hand om returen och på andrareturen var Romario framme igen. Han blev fälld och domaren Kristoffer Karlsson pekade på straffpunkten. Antonsson var klinisk och Kalmar ledde med 1–0. Under en tiominutersperiod efter målet skapade Kalmar fem klara chanser, men som under de första 28 omgångarna hade en förtvivlat svårt att få bollen i mål. Det krävdes ytterligare en straff för att 2–0 skulle komma. Papa Diouf slet sig loss och blev nedriven av Martin Rauschenberg. Den här gången nöjde sig inte Karlsson med en straff utan visade även rött kort till Rauschenberg.

Falkenberg får kvala

Återigen var Antonsson säkerheten själv när han satte sitt tolfte mål för säsongen.

Efter det var matchen i praktiken över. Gefle orkade inte utan föll allt längre tillbaka. Kalmar vann avsluten i första halvlek med 13–1.

I andra halvlek kom så ock ett spelmål. Anfallaren Papa Diouf gjorde sitt första mål för säsongen i sin 25:e allsvenska match.

Kalmars seger var kassaskåpssäker, även om Johan Oremo gjorde ett tröstmål med bara minuten kvar av matchen. Tre mål, tre poäng och Kalmar kommer att spela i allsvenskan 2016. Klart är också att det blir Falkenberg som får kvala för att håll sig kvar.