Dagens namn: Nils

Messi skadad när Barcelona vann

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-16

Efter en trög inledning av säsongen har Barcelona fått ordentlig fart på spelet. I bortamatchen mot Valencia var fjolårets serietvåa överlägset och vann med 3–0 efter två mål av av Samuel Eto'o och ett av Eidur Gudjohnsen.

Eto'o, som nyligen kommit tillbaka från skada, inledde målskyttet efter tolv minuter sedan han vänt ut och in på hemmaförsvaret. 14 minuter senare slog han till på nytt och redan då kändes matchen avgjord.

Men segern kan visa sig kostsam för Barcelona. Det argentinska underbarnet Lionel Messi skadade knäet strax före halvtidsvilan och är ett frågetecken inför toppmötet med Real Madrid nästa söndag. En match som betyder så mycket mer än bara prestige. Barcelona är en poäng bakom Real som toppar ligan på 35 poäng.

För Valencia är läget betydligt mörkare. Matchen mot Barcelona var lagets sjunde raka förlust i ligaspel och Champions league. Till råga på allt har den anrika klubben gått mållöst från samtliga sju matcher.