Publiken gav upp – började gå hem efter 40 minuter

Real Madrid omgärdas av både beryktade och bekräftade bråk, men allt sådant la de undan i kväll och Cristiano Ronaldo ledde sitt lag framåt när Valencia krossades.

Real dödade matchen i första halvlek med fyra mål på elva minuter.

Det blev en brutal uppvisning på Mestalla.

Efter att Gonzalo Higuain, assisterad av Di Maria, gett Real ledningen i nionde minuten dröjde det 25 minuter – sen brakade allt loss.

Valencia, som tidigare i veckan stod upp bra mot Real Madrid i cupen i tisdags, föll ihop som ett korthus när kantspringarna Cristiano Ronaldo och Angel Di Maria satte fart.

Den dynamiska duon rev upp stora sår i hemmaförsvaret och stod själva för fyra mål på bara elva minuter. Matchen var stängd redan i halvtid.

”De har fått nog”

Delar av publiken i Valencia började gå hem redan i 40:e minuten.

– De har fått nog, menade C Mores expertkommentator Joachim Björklund, som själv regelbundet beträdde Mestallas gräs som spelare i slutet av 90-talet.

Andra halvlek var desto lugnare och matchen slutade 5-0, ett resultat som kan komma att läka många sår i Madrid-lägret.

Senast i dag bekräftade mittbacken Raul Albiol att det omskrivna bråket mellan tränaren José Mourinho och Ronaldo i omklädningsrummet inträffade.

Inför matchen spekulerades det till och med i att den portugisiska superstjärnan skulle petas från startelvan. Så blev det inte, vilket han tackade för med att göra två mål och en målgivande passning.