Dagens namn: Birgitta, Britta

Giffarna vann toppmötet

Publicerad 2013-06-12

Jubel i Sundsvall efter ny seger.

Gif Sundsvall var på väg att tappa kontakten med Falkenberg i toppen i superettan. Men Giffarna lyckades vände 0–1-underläge på bortaplan och med 2–1-segern gick laget upp på samma poäng som Falkenberg.

Stefan Rodevåg gav hemmalaget Falkenberg ledningen med första halvlekens sista spark, hans sjunde mål för säsongen. Det innebar att poänggapet till Gif Sundsvall var sex poäng.

Men Sundsvall kom tillbaka. Laget fick en straff i 66:e minuten som Ari Skulason gjorde 1–1 på. Fem minuter senare blev Johan Eklund snyggt framspelad av Adam Chennoufi och sköt 2–1.

Falkenberg försökte komma tillbaka och på tilläggstid hade Victor Sköld ett skott som Sundsvalls målvakt Oscar Berglund gjorde ett kanonräddning på.

Sundsvalls seger innebär att laget tog sig förbi Falkenberg på bättre målskillnad till andraplats. Örebro toppar tabellen tre poäng före Sundsvall och Falkenberg.