Målkung senast – i dag assisterade Hrgota

Publicerad 2013-05-18

Andra Bundesliga-starten för svensken

Förra helgen spelade Hanke fram Hrgota. I dag var det dags för Hrgota att betala tillbaka.

Borussia Mönchengladbach skakade Bayern München och ledde med 3-1 i första halvlek efter bland annat en assist av svensken Branimir Hrgota, 20.

Den suveräna ligamästaren lyckades dock vända och vinna med 4-3.

Efter en tuff start på proffstiden i tyska Bundesliga har svenske talangen Branimir Hrgota fått allt att stämma i avslutningen på första säsongen. Förra helgen fick han starta sin första match för Mönchengladbach i 4-2-segern mot Mainz och som han gjorde det. Svensken hann med att göra ett hattrick efter bland annat en Panenka-straff och ett drömmål.

I dag fick han nästa utmaning: en startplats mot överlägsna ligasegraren Bayern München.

Det var ett respektlöst Mönchengladbach som kom ut till första halvlek och redan i den femte minuten hade Mike Hanke gjort 2-0 efter en väl avvägd assist från, just det, Branimir Hrgota.

VM-kval om tre veckor

Den målrika första halvleken slutade 3-2 till Mönchengladbach och Bayern var skakade. Och Hrgota visade hunger direkt i andra halvlek när han var när att utöka till 4-2 efter ett bra skott precis utanför Manuel Neuers stolpe. Men efter det handlade allt om Bayern och Franck Ribery kunde kvittera till 3-3 efter en drömvolley upp i krysset i den 52 minuten, och Arjen Robben utökade sedan till 4-3 i den 60:e minuten, vilket även blev slutresultatet. I den 65:e minuten byttes Hrgota ut, till förmån för Lukas Rupp. Mönchengladbachs andre svensk, Oscar Wendt, spelade 90 minuter.

Om tre veckor samlas det svenska landslaget för VM-kvalmatcher mot Österrike och Färöarna tillsammans med en träningsmatch mot Makedonien. Hrgota, som tidigare spelat med U21-landslaget, lär hoppas att landslagsledningen hör av sig.

Hgrota har kontrakt med Mönchengladbach fram till sommaren 2016.