Publicerad 2013-05-11

”Vi får se hur det är med rösten när jag vaknar”

Branimir Hrgotas första säsong i Bundesliga blev inte vad 20-åringen hoppades på.

Avslutningen ser däremot ut att bli något svensken inte ens kunde drömma om.

På lördagen gjorde anfallaren sin första match från start, sitt första Bundesliga-mål genom en Panenka-straff, ytterligare ett drömmål och ett hattrick.

Efter noll mål på elva inhopp har det lossnat för Branimir Hrgota i Borussia Mönchengladbach. Mot Mainz bjöd den 20-årige talangen på en fullständigt osannolik uppvisning i sin första ligamatch från start.

I den 39:e minuten, vid underläge 0-1, fick Hrgota förtroendet från straffpunkten. 20-åringen tackade för det genom att lyfta in sitt första mål i Bundesliga genom en klassisk ”Panenka-straff”. Men anfallaren var inte färdig för dagen. Långt därifrån.

”Är sjukt glad”

I den 59:e minuten höll sig Hrgota framme på en målvaktsretur och kunde slå in 2-1 från nära håll efter svagt agerande från hemmaförsvaret. Mike Hanke utökade sedan ledningen till 3-1 innan det var dags för Hrgota igen.

Med tio minuter kvar av ordinarie speltid löpte sig 20-åringen fri på en kontring och lobbade (!) mycket vackert in sitt tredje mål för dagen. Matchen slutade 4-2 till Mönchengladbach som fortsätter jaga en plats i Europa League.

Sportbladet når Branimir Hrgota sent på kvällen. Han är trött men nöjd.