Raúls drömöppning räddade Real

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-17

Valladolid bjöd upp till kamp

Real Madrid darrade i hemmamötet med Valladolid.

Men två tidiga mål från veteranen Raúl gjorde ändå att ett reservbetonad Real kunde bärga segern efter 4-2.

Cristiano Ronaldo missade matchen på grund av skada och Kaká fick inleda på bänken i hemmamatchen mot Valladolid. Då klev det gamla gardet fram.

32-årige Raul gjorde både 1-0 och 2-0 på fyra minuter i inledningen av matchen. Men trots drömöppningen så var favoriten stundtals pressad.

”Drömmål av Higuain”

Efter 72 minuter tröttnade tränaren Manuel Pellegrini på lagets oförmåga att stänga matchen. Ställningen var då 3-2 och bortalaget hade flera chanser att nå en kvittering.

Karim Benzema och Rafael van der Vaart lämnade planen och ersattes av Kaká och Gonzalo Higuain. Sju minuter senare hade den sistnämnde gjort dte hans lagkamrater var oförmögna att göra,

Higuain lurade backlinjen och kom ren på högerkanten. Han lockade ut Valladolid-målvakten Jacobo innan argentinare kyligt lobbade bollen i mål.