Matchfakta 28/6

IF Sylvia-Enköpings SK 1-1 (0-1)

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-06-28

Matchen:

Gästande Enköping började matchen bäst och spelade väldigt bra hela den första halvleken. Sylvia såg ängsliga ut och tog varken löpningar eller det hårda jobb som krävs av en nykomling i serien om de viktiga poängen ska bärgas. Gästerna förde spelet, skapade många fina chanser och tog ledningen efter drygt 20 minuter. Anfallaren Sebastian Rajalakso fick bollen i straffområdet och sköt en lös boll som gick in mellan benen på målvakten Nicklas Bergh.

Sylvia lyckades jämna ut spelet inledningsvis i den andra halvleken. Laget gick ut hårdare och kämpade sig in i matchen. Trots det var det Enköping som hade de bästa lägena då de bland annat hade en boll på mållinjen. Anfallaren Vitali Gussev fick också två fina lägen men utan att förvalta dem.

Enköping såg ut att gå segrande ur matchen men på övertid kontrade Sylvia. Vlademir Karelic slog in bollen snett inåt bakåt i straffområdet där mittbacken Henric Andersson tog emot bollen, vände och sköt bollen i mål med vänsterfoten.

– Känns tungt att dela på poängen, speciellt efter våra många målchanser, summerar Enköpings assisterande tränare Per-Åke Swärdh bistert.

Mål: 0-1 (21) Sebastian Rajalakso (Eric Hammar), 1-1 (91) Henric Andersson (Vlademir Karalic).

Varningar, Sylvia: Fredrik Åström, Jonas Björkholm, Mikael Cupan. Enköping: Mario Dodic, Sebastian Rajalakso, Eric Hammar, Aivar Anniste.

Domare: Patrik Berglund, Karlstad.

Publik: 393 (på Norrköpings Idrottsplats).

Sylvia:

Henrik Häggdahl – Armando Ibrakovic, Mikael Cupan, Henric Andersson, Fredrik Åström – Maic Sema (82), Haris Dozo (84), Johan Roxström, Jonas Björkholm – Daniel Åkervall, Stefan Persson (77).

Avbytare: Vlademir Karalic (77), Jonas Nilsson (82), Armin Tankovic (84).

Enköping:

Nicklas Bergh – Peter Holm, Sergiy Mytin, Mario Dodic, Magnus Reuterwall – Eric Hammar, Johan Johansson, Aivar Anniste – Sebastian Rajalakso (79), Anders Lindberg (64), Vitaly Gussev.

Avbytare: Daniel Fiorini (64), Emil Oremo (79).

Falkenbergs FF- Ljungskile SK 3–2 (1-1)

Matchen:

På tung plan i Falkenberg härjad av regn och i stark vind slog Martin Smedberg in 0-1 redan i den andra minuten. Men hemmalaget lyckades sedan arbeta sig in i matchen och trots motvinden kunde man kvittera innan paus genom veteranen Peter Vougt som seda också gav hemmalaget ledningen i början av den andra halvleken.

Men gästerna gav inte upp och kunde även de kvittera i motvinden efter arr deras veterananfallare Jörgen Wålemark nickat ner bollen till Per Eriksson.

Men det var hemmalaget som skulle vinna och man gjorde det snyggt, efter en frispark i muren snappade Tobias Eriksson upp bollen, fintae bort en försvarare och trycket in 3-2 i krysset från 30 meter. – Ett positivt Falkenberg idag som vill vinna och vågar försöka, säger tränaren Stig Kristensson till sportbladet.se.

Målen: 0-1 (2) Martin Smedberg, 1–1 (30) Peter Vougt (David Svensson), 2–1 (51) Peter Vogt (Jens Gustafsson), 2-2 (67) Per Eriksson (Jörgen Wålemark), 3-2 (85) Tobias Nilsson.

Varningar, Falkenberg: Patrik Lundgren, Billy Berntsson.

Domare: Michael Lerjéus.

Publik: 901 (på Falkenbergs IP).

Falkenberg:

Rasmus Rydén- Billy Berntsson, Patrik Lundgren, Jens Gustafsson, Tobias Nilsson - David Svensson, Robin Ganemyr, Johan Claesson, Björn Carlsson - Peter Vougt (80), Emir Kujovic.

Avbytare: Kristoffer Fagercrantz (80).

Ljungskile:

Emil Erlandsson - Edwin Phiri, David Leinar, Jon Stockhaus (52), Daniel Berg - Per Eriksson, Cedomir Zarkovic, Andreas Kristoffersson, Aleksandar Kitic, Martin Smedberg (64)- Jörgen Wålemark (68)

Avbytare: Darko Matijevic (52), Richard Jansson (64), Mathias Gravem (68).

BK Häcken- Mjällby AIF 1–0 (1-0)

Matchen:

En match med två ansikten på Rambergsvallen i Göteborg, vinden styr spelet och Häcken som har medvinden i den första halvleken skapar massor av chanser, och det lönar sig. I den 32:a minten nickar Hasse Berggren ner ett inlägg till Ze Antonio som klipper in 1-0.

Mjällby tar sedan över och pressar i den andra halvleken men Häcken lyckas då också kontra farligt ett par gånger, men det blir bara ett mål i matchen.

– Vi har fler chanser och vi gör ett mål, det vinner vi på idag, säger tränaren Sonny Carlsson efter matchen.

Målen: 1–0 (32) Ze Antonio (Hans Berggren).

Varningar, Häcken: Teddy Lucic, Hans Berggren, Robert Mambo-Mumba. Mjällby: Marcus Lindberg.

Domare: Johan Hamlin.

Publik: 822 (på Rambergsvallen).

Häcken:

Alexander Hysén- Jesper Ljung, Teddy Lucic, Daniel Forsell, Marcus Jarlegren (63) - José de Oliveira (90), Ze Antonio, Roger Risholt, Peter Olofsson (46) - Hans Berggren, Jonas Henriksson.

Avbytare: Robert Mambo-Mumba (46), Erik Friberg (63), Emil Wahlström (90)

Mjällby:

Dusan Melicharek - Tobias Johansson, Marcus Lindberg, Robin Cederberg, Daniel Nilsson - Alexander Malmström (63), Patrick Osiako (75), Sasa Zimonjic, Marcelo Sarvas - Adam Berner (83), Marcus Ekenberg.

Avbytare: Johan Svensson (63), Kim Thörnberg (75), David Löfqvist (83).

Östers IF-Åtvidabergs FF 0-3 (0-2)

Matchen:

Öster har fortsatta problem på hemmaplan och Åtvidaberg utnyttjade det i 3-0-segern på Värendsvallen.

– I mars hade det här varit en av de svåraste bortamatcherna, säger Andreas Thomsson, assisterande tränare i Åtvidaberg.

Hemmalaget började matchen bra och hade en bra period med många hörnor och några småchanser. Men det var gästande Åtvidaberg som tog ledningen efter en frispark slagen av Kristian Bergström som mittbacken Per Karlsson slog in på volley.

Åtvidaberg började ta över matchen och i den 33:e minuten kom ett matchavgörande skede. Östers mittback Mario Vasilj fick se rött efter att ha sparkat Oscar Möller i ansiktshöjd.

– Det såg ovårdat ut. Oscar har dubbmärken på axeln och det är inte ofta man ser, säger Andreas Thomsson.

På den efterföljande frisparken gjorde gästerna psykologiskt viktiga 0-2. Öster ryckte upp sig innan paus och hade några lägen men utan att göra mål.

Matchen avgjordes fyra minuter in på den andra halvleken då Åtvidaberg kontrade från egen hörnflagga och via ett snyggt passningsspel över hela banan blev Oscar Möller fri vid straffpunkten och rullade in 0-3.

Öster hade fortsatt mer boll men skapade alldeles för få målchanser och Åtvidaberg kunde kontrollera matchen och ta tre välförtjänta poäng.

Målen: 0-1 (19) Per Karlsson (Kristian Bergström), 0-2 (36) Daniel Johansson (Kristian Bergström), 0-3 (49) Oscar Möller.

Varningar, Öster: Pavel Zavadil, Helgí Danielsson.

Utvisning, Öster: Mario Vasilj.

Domare: Håkan Jonasson, Helsingborg.

Publik: 2 467 (på Värendsvallen).

Öster:

Robin Malmqvist – Emin Nouri, Mario Vasilj, Fredrik Bild, Tyler Hughes – Daniel Svensson (69), Erik Tengroth, Helgí Danielsson, Pavel Zavadil – Ingmar Teever (79), Freddy Borg (68).

Avbytare: Paulo Figueiredo (68), Niclas Olausson (69), Ryan Johnson (79).

Åtvidaberg:

Henrik Gustavsson – Örjan Bäckstrand, Per Karlsson, Johan Niklasson, Jesper Arvidsson – Daniel Johansson, Kristian Bergström – Haris Radetinac (70), Tommy Thelin (78), Oscar Möller – Mats Haglund (35).

Avbytare: Eddie Åhman (35), Alexander Zaim (70), Amir Suljic (78).

GIF Sundsvall – Jönköping Södra 4–0 (1–0)

Från det att domaren blåste igång matchen var det spel mot ett mål och det dröjde inte mer än drygt 12 minuter innan hemmalaget också kunde ta ledningen. Tobias Eriksson slog en frispark som Mikael Lustig nådde högst på och 1-0 var ett faktum. Giffarna fortsatte att ösa på framåt hela första halvleken men målen uteblev. Men i början av den andra akten så lossnade det direkt efter ett jättefint anfall på vänsterkanten som avslutades med en hård passning in framför mål där Tarmo Neemelo mötte bollen och satte den säkert till 2-0.

– Det är spel mot ett mål hela matchen. Vi var minst två nummer större än Jönköping och har ett klart grepp om matchen hela tiden, säger en nöjd Mika Sankala, tränare i Sundsvall.

I den 64:e minuten blir gästernas Erik Skördåker utvisad efter att ha kapat Tobias Eriksson när denne haft öppet mål. Arash Bayat slog säkert straffen i mål och med fem minuter kvar satte Johan Patriksson spiken i kistan till 4-0.

– En fantastisk insats av hela laget. Det var bara ett lag på banan i dag, konstaterar Sankala.

Målen: (12) 1-0 Mikael Lustig (Tobias Eriksson), (47) 2-0 Tarmo Neemelo (Abubaker Tabula), (64) 3-0 Arash Bayat (straff), (85) Johan Patriksson (Kalle Ljungberg).

Varningar: Sundsvall: Joel Cedergren. Jönköping Södra: Michel Kamhie.

Utvisningar: Jönköping Södra: Erik Skördåker

Domare: Keijo Hyvärinen

Publik: 3880 (på Norrporten Arena)

GIF Sundsvall: Fredrik Sundfors – Mikael Lustig (68), Stefan Ålander, Erkan Saglik, Abubaker Tabula – Johan Melander (72), Joel Cedergren, Tobias Eriksson, Arash Bayat – Tarmo Neemelo (82), Johan Patriksson (88)

Avbytare: Kalle Ljungberg (72), Henrik Westberg (82), Christian Söderberg (68)

Jönköping Södra: Izo Vazgec – David Blomkvist, Daniel Karlsson, Erik Skördåker, Fredrik Söderbring – Aram Ibrahim, Christer Persson (78) , Fredrik Fendrich, Axel Norderyd – Michael Kamhie (73), Patrik Elmander.

Avbytare: Johan Svedberg (78), Andreas Johansson (73).

Bunkeflo IF-IK Sirius 3–1 (2–0)

Matchen:

Nykomlingsmötet mellan Bunkeflo och Sirius blev ingen höjdare. Topplaget Sirius kom till Limhamns IP med en sargad trupp och ett nästan helt nytt mittfält. Borta var Fredrik Olsson (avstängd), Mani Tourang (hjärnskakning) och Pierre Gallo (knäoperation). Siriustränaren Pär Millqvist fick aldrig sitt nykomponerade mittfält att riktigt fungera och hemmalaget kunde koppla greppet redan från start. Bunkeflos lagkapten Erol Bekir gav hemmalaget ledningen efter 34 minuter med ett skott som överlistade Jon Rytterbro i gästernas mål. Bara två minuter senare var det dags igen. Hemmalaget fick en frispark i drömläge och Erol Bekir tvekade aldrig när han satte sitt och Bunkeflos andra mål för kvällen.

Bekir fullbordade sitt hattrick

I den andra halvleken stod Sirius för en ordentlig uppryckning och Uppsalalaget fick också till en reducering med knappa kvarten kvar att spela. Hjalmar Bertwig slog till med huvudet, framspelad av Kim Skoglund. Minuten senare avgjordes dock matchen när

Erol Bekir Målen: 1-0 (34) Erol Bekir, 2-0 (36) Erol Bekir, 2-1 (79) Hjalmar Bertwig (Kim Skoglund), 3-1 (80) Erol Bekir (Danil Sliper).

Varningar: BIF: Fredrik Jönnson, Andreas Stridh, IKS: Jon Rytterbro, Daouda Sall.

Domare: Johnny Lundbäck, Karlstad

Publik: 1 075 (Limhamns IP)

Bunkeflo IF: Ola Svensson – Richard Henriksson, Darko Marasovic, Fredrik Jönnson, Andreas Stridh - Salif Jönsson (83), Daniel Sliper, Robert Kjellin, Anders Ekelund - Jens Nordström, Erol Bekir.

Avbytare: Ken Hansson (83).

IK Sirius: Jon Rytterbro – Tighe Dombrowski, Gustaf Segerström, Hjalmar Bertwig, Jonas Lundmark – Christopher Lundin, Andreas Eriksson, Daouda Sall, Kim Skoglund – Daniel Hoch, Antou Jallow (46).

Avbytare: Linus Smedjegården (46).