Sundsvall ett steg närmare finrummet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-08-23

Eriksson matchhjälte mot Häcken

Måljubel Giffarna är på väg mot allsvenskan.

Sundsvall befäste andraplatsen i superettan i och med torsdagskvällens seger över Häcken med 1–0.

Laget har nu fyra poäng ner till Åtvidaberg på tredje plats.

Sundsvall förlängde även en fin svit: medelpadingarna har inte förlorat på hemmaplan sedan den 4 juni förra året.

Matchen var chansmässigt ganska stängd i första halvlek. Hemmalaget prövade skott fem gånger, dock utan att träffa innanför ramvirket. Häcken hade ett skott på mål genom Dioh Williams. Sundsvall fortsatte skjuta i andra halvlek och i 54:e minuten kom första skottet på mål, som också resulterade i 1–0. Tobias Erikssons långskott hittade in bakom Alexander Hysén.

Åtta minuter senare träffade Ze Antonio virket och Jonas Henriksson hade ett skott på mål, men närmare en reducering än så kom inte Häcken, som är kvar på sjätteplats med tre poäng till sista uppflyttningsplatsen.