Dagens namn: Frans, Frank

”Han visar upp sin fina teknik”

Publicerad 2013-10-07

Fina ord för Zlatan i fransk press i dag

Efter sin matchavgörande straff för Paris SG kan Zlatan Ibrahimovic konstatera att han gjort en godkänd insats mot Marseille.

L'Equipe ger svensken en sexa i betyg och den franska pressen är återigen överens:

Zlatan gjorde en bättre match än Edinson Cavani.

Paris SG tog i går tre viktiga poäng i franska Le Classique mot toppkonkurrenten Marseille. Seger innebar att man nu toppar tabellen tillsammans med Monaco på 21 poäng samtidigt som Marseille blir kvar på 17 poäng.

Svenske lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic bytte ut sig själv i den 76:e minuten, efter en smäll mot vaden. Men innan dess hade han hunnit med att göra segermålet 2-1 på straff bakom Steve Mandanda.

I en match vars kvalitet förstördes av den tidiga utvisningen på Thiago Motta får svensken ändå godkända betyg.

L'Equipe ger svensken en sexa på en tiogradig skala och motiverar:

"Hade mycket boll men tog ett par felbeslut. Ett mål från straffpunkten. Det minimala man kräver av honom"

"Visar sin fina teknik"

Ännu mer generösa är Paristeam, som ger Zlatan 6,5 i betyg.

"Han hade en fin målchans i den 40:e minuten som räddades av Mandanda (målvakt, Marseille). Han visar upp sin fina teknik under matchen och slog in den avgörande straffen 66:e minuten. Han klev fram", lyder motiveringen.

Det lägsta betyget, en femma, återfinns i Maxifoot, som ändå inte är alltför hårda i sin motivering:

"Han fortsätter att vinna, och kliver ner i planen för att delta i spelet. Varnades för att han tog för lång tid på sig att kliva av planen när han var skadad i vaden!".

Maxwell bäst på plan

Noterbart är att Zlatans parhäst Edinson Cavani får sämre betyg än svensken i samtliga tidningar. Lägsta betyget för uruguayaren återfinns i Maxifoot, en fyra. Att Maxwell var matchens lirare är alla rörande överens om. L'Equipe har till och med rubriken "Max (very) well".

Närmast väntar ett landslagsuppehåll innan PSG tar sig an Bastia hemma.