Sportbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Attackerade domaren – stängs av på livstid

Publicerad 2011-04-27

Matchen i tyska amatörcupen avbröts efter att målvakten försökt att strypa domaren

Fotbollsfesten i Bremen uteblev under skärtorsdagen.

SC Vahr-Blockdieks målvakt Abdul-Razak Olatunji blev rasande på domaren och attackerade honom. Nu stängs han av på livstid.

– Våld på våra planer, och framförallt våld mot våra domare, är något som vi inte accepterar, säger Heinz Günter Schmidt, vid Bremens fotbollsförbund, i ett pressmeddelande.

I den tyska amatörcupens kvartsfinal möttes SC Vahr-Blockdiek och Blumenthaler SV. Båda lag håller till i Bremen i norra Tyskland.

Vahr-Blockdiek ville stå för en liten cupsensation genom att slå ut Blumenthaler, som spelar i en bättre division till vardags.

Efter första halvlek ledde hemmalaget Blumenthaler med 2-1. Men det var i andra halvlek som matchen verkligen tog fart.

Strypattack mot domaren

Fem minuter in i andra halvlek fick de 100 åskådarna se hemmalagets Sören Seidel nicka in 3-1. Vahr-Blockdieks spelare protesterade villt då de tyckte att målskytten hade gått fult fram innan målet.

Men domare Alexander Kluge bedömde att målet hade gått regelrätt till – då brast det för bortalagets målvakt.

Abdul-Razak Olatunji skrek och skällde på domaren, som till sist inte hade något annat val än att visa ut målvakten.

I stället för att lämna planen flög Olatunji på Alexander Kluge i en strypattack. Domaren föll till marken och målvakten Olatunji fördes bort av sina lagkamrater.

– Ett sådant här beteende är förskräckligt, och något jag aldrig har upplevt tidigare, säger Blumenthalers tränare Peter Moussalli till Weser-Kurier.

Matchen avbröts och resultatet fastställdes till 3-1.

– Jag är chockerad. Jag har varit domare i åtta år, något sådant här har aldrig hänt, och nu har det hänt två gånger på två veckor, säger Alexander Kluge till Weser-Kurier.

Domaren dömde en match mellan ATSV Sebaldsbrück och OT Bremen två veckor tidigare, även då blev han attackerad och fick avbryta matchen.

Livslångt straff

Abdul-Razak Olatunjis lagkamrater fick lida för målvaktens påhitt, det blev ingen pokalsensation. Men målvakten själv får ett betydligt mycket hårdare straff.

Bremens fotbollsförbund har beslutat att stänga av Olatunji från all organiserad fotboll inom förbundets område – på livstid.

Dessutom tvingas målvakten att betala 250 euro i böter.