Dagens namn: Evald, Osvald

Zlatans nya show – låg bakom fyra mål

Publicerad 2012-12-08

Zlatan Ibrahimovic har gjort det igen.

Svensken slog till med ett nytt mål – och låg bakom tre – i 4-0-segern mot Evian.

Zlatan Ibrahimovic hade gjort 13 mål på 12 ligamatcher för Paris Saint-Germain den här säsongen. Det är mer än hälften av hela lagets totala målskörd.

Mot Evian slog han till med sitt 14:e.

Zlatan stod för en blek insats mot Porto i Champions League i veckan och fick sämst betyg av alla i laget. Men i den 27:e minuten spelade Christophe Jallet fram till Ibrahimovic som rusade fram och stötte in 1-0-målet.

Ligger tvåa

Bara tre minuter senare var Zlatan framme igen. Den här gången bröstade han ner bollen till Ezequiel Lavezzi som satte 2-0 stolpe in.

Med fem minuter kvar av matchen kom nästa mål. Zlatan stod för en ny fin passning ut till Javier Pastore som frispelade Thiago Motta till 3-0.

Kort senare kom 4-0. Zlatan tog emot en långboll, frispelade Jérémy Ménez som i sin tur hittade Kevin Gamiero som satte slutresultatet. PSG ligger tvåa i ligan på samma poäng som Marseille och två poäng efter ledaren Lyon, båda har en match mindre spelad.