AIK körde över Kubikenborg.

John Guidetti gjorde sitt första tävlingsmål på över ett år.

– Kul att spela fotboll när man inte har ont, säger Guidetti.

AIK Fotboll

AIK:s spelare hade inga problem med inställningen i svenska cupen-matchen mot division 3-laget Kubikenborgs IF. Bortalaget gjorde fem mål mot ”Kuben” redan i första halvlek.

John Guidetti tryckte in 0–2-målet från nära håll och spelade sedan fram Axel Björnström till 0–5.

– Fantastiskt skönt. Kul att spela fotboll när man inte har ont. Man får väl säga att det är årsdag, för det var

den här matchenCupmatchen mot Dalkurd 2023. jag skadade mig förra året. Det känns mycket bättre nu. Kul! säger Guidetti i Sportbladets sändning i halvtid.

John Guidetti och Anton Salétros.

Guidetti hyllar AIK

Målet var Guidettis första i en tävlingsmatch sedan den allsvenska matchen mot Degerfors den 20 maj förra året. Målet, från bara några centimeters håll, var dock inte det svåraste i karriären.

– Alla mål räknas, jag tar gärna 20–30 sådana per säsong så är jag nöjd, säger Guidetti och fortsätter:

– Jag vill framför allt hylla lagets inställning och intensiteten som vi spelar i. Vi fortsätter trumma på och gör de ”basic” sakerna från början. Vi gnuggar, springer, kämpar för varandra och är otroligt aggressiva när vi tappar bollen.

Guidetti byttes ut i mitten av andra halvlek, men innan dess hann han med ytterligare en assist när han spelade fram Eskil Edh till 1–6.

Slutsiffrorna skrevs till sist till 1–7.

Jättepublik – krossade rekordet

Storpubliken fick jubla tio minuter in i andra halvlek när Linus Hallenius reducerade till 1–5 med en konstspark.

Kubikenborgs IF har vunnit alla sina 15 matcher i division 3 mellersta Norrland den här säsongen. Skyttekungen Linus Hallenius, som inte fick nytt kontrakt med Gif Sundsvall, har gjort 27 mål på 14 seriematcher för ”Kuben”.

7 410 personer var på plats på NP3 arena och såg matchen mot AIK, vilket krossar ”Kubens” tidigare publikrekord från 1953, på 3 324 personer.

Publiksiffran kan jämföras med Gif Sundsvalls bästa publiksiffra i superettan i år, som är 3 549 personer i en match mot Utsikten.

– Jag är lite rörd över uppslutningen, säger Hallenius.