Skrtel från Liverpools hjälte till syndabock

Publicerad 2012-08-26

”Han gör att City får 2-2”

Martin Skrtel hade nickat in 1-0 och Liverpool var på väg mot segern.

Då spelade 27-åringen en hemåtpass rakt till Carlos Tevez som fri med Pepe Reina räddade en poäng via 2-2.

– Ibland vinner inte det bästa laget, säger Liverpools manager Brendan Rogers.

Martin Skrtel visade styrka i luften när han stångade in 1-0 för Liverpool hemma mot regerande mästaren Manchester City efter 34 minuter. En stark prestation av 27-åringen som länge såg ut att bli en av Liverpools stora hjältar.

”Fantastiskt bra slagen”

Yaya Touré kunde visserligen kvittera men Luis Suarez återställde ordningen efter 67 minuter när han vackert skruvade in en frispark runt Citys mur.

– Det är möjligt att han ställde muren för långt in. Men den var fantastiskt bra slagen också, säger experten Glenn Strömberg i Viasat.

Men det skulle inte bli varken Liverpools eller Martin Skrtels kväll. Med bara tio minuter kvar fick backen bollen intill långlinjen. Slovaken pressades hårt och försökte slå bollen till egen målvakt.

”Spelarna var otroliga”

Men träffen blev dålig och bollen gick istället rakt till en friställd Carlos Tevez. Argentinaren gjorde inget misstag när han rundade Pepe Reina i målet och enkelt slog in slutresultatet 2-2.

– Det är dags att sluta släppa in två mål i varje match. Men vi tog en poäng, säger Citys manager Roberto Mancini.

Tungt för hemmalaget som länge såg ut att få med sig tre poäng och dessutom hade en farlig nick genom Andy Carroll i slutminuterna som Citys nyförvärv Jack Rodwell räddade på mållinjen.

– Vi ställde en massa frågor till dem och jag tycker att spelarna var otroligt. Men ibland vinner inte det bästa laget, säger Liverpools manager Brendan Rogers.