Överkörning från Dortmund – hattrick i första halvlek

Publicerad 2024-10-01 22.04

Borussia Dortmund körde över Celtic fullständigt i första halvlek.

Efter tre högklassiga mål från Karim Adeyemi stod det 5–1 (!).

I andra halvlek tvingades hjälten kasta in handduken med en skada.

Gästerna från Skottland hade vind i seglen efter att ha vunnit med 5–1 i sin första Champions League-match för två veckor sedan.

Nu var det i stället 5–1 till Dortmund – efter en halvlek.

Karim Adeyemi hade lekstuga och fullbordade ett hattrick med tre läckra mål redan före halvtid.

3–1-målet var en riktig läckerbit från 22-åringen. Han fångade upp andrabollen efter en hörna men såg ut att hamna i snäv skottvinkel.

Byttes ut skadad

Trots mängder av folk mellan honom och målet skickade han i väg ett stenhårt skott som borrade sig upp i nättaket. Danske målvakten Kasper Schmeichel kunde inte göra annat än att plocka ut ytterligare en boll ur nät.

Dessvärre slutade hjältens kväll på ett trist sätt. Tidigt i andra halvlek gick Adeyemi i gräset och tvingades till byte.

Utöver Adeyemis mål hade tyskarna också satt två straffar innan halvtid i ”You’ll never walk alone-derbyt”.

Båda lagen använder sig av den mytomspunna låten, som ju även Liverpool använder som inmarschlåt.

I andra halvlek fortsatte Dortmund trumma på och vann med 7–1. Därmed parkerar tyskarna högst upp i Champions League-tabellen med nio plus i målskillnad efter två segrar.