Villa petade ner ”Ibra” från skytteligatronen

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2009-12-12

Dubbel otur för Zlatan när Real slog Valencia

Lördagens kvällsmatch betydde dubbel otur för Zlatan Ibrahimovic.

David Villa tog tillbaka skytteligaledningen och Real Madrid knaprade in på Barcelonas försprång i ligan efter 3-2.

Kampen om titeln som spansk skyttekung i La Liga fortsätter. Zlatan Ibrahimovic gick upp i delad ledningen med Valencias David Villa efter svenskens straffmål mot Espanyol.

Tolfte ligamålet för Villa

Men 59 minuter in i stormötet med Real Madrid svarade Villa med sitt tolfte ligamål för säsongen.

Inte heller resultatmässigt fick Zlatan och hans Barcelona någon hjälp. Valencia föll mot Barças huvudutmanare med 2-3 efter två mål av Gonzalo Higuain.

Pepe skadad

Det såg annars bra ut för Valencia när Joaquin kvitterade till 2-2 med tio minuter kvar att spela. Men backen Ezequiel Garay fick sista ordet när han med bakhuvudet nickade in avgörandet bara tre minuter senare.

Barcelona har nu fem poängs försprång till tvåan Real Madrid som dock har en match mindre spelad. Tyngre för Real är att mittbacken Pepe fick utgå med en befarad knäskada.