Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-15

Zlatan tvåmålsskytt

Först en drömskruv.

Sedan "Stora kanonen".

Zlatan Ibrahimovic bjöd på en uppvisning värd en egen seriestripp när Inter besegrade Palermo med 2–0.

– Nu måste vi fortsätta så här, säger Zlatan till AP.

Jose Mourinho slog fast inför matchen mot Palermo att det fanns två spelare som han redan på fredagen kunde avslöja skulle spela från start. Dels comebackande Muntari, dels Zlatan Ibrahimovic. Efter matchen på Stadio Renzo Barbera är det lätt att förstå portugisens resonemang. Zlatan Ibrahimovic var matchens kung med två mål när inter befäste sin serieledning och han bjöd på en uppvisning i absolut världsklass.

Zlatan à la Super-Mac

Hade Fred Baker sett Zlatan Ibrahimovic spela mot Palermo lördagen den 15 november 2008 hade han säkerligen bjudit på ett leende. Engelsmannen som tillsammans med Julio Schiaffino skapade "Super-Mac" fick nämligen se svensken bjuda på något som sannerligen kan liknas vid den tecknade skottens varumärke, "Stora Kanonen" borta mot Palermo. En kanon som avgjorde matchen. Då hade han redan bjudit på ett skruvat skott drömavslut som lika väl kunde ha kommit från en annan av Bakers skapelser, "Bullen".

Efter en jämn första halvlek där Zlatan stundtals visat upp sitt fantastiska register lossnade det rejält för svensken i den andra halvleken. Efter bara en minuts spel fick han bollen ute på högerkanten och när alla förväntade sig ett inlägg klippte svensken till. Bollen fick rejält med fart, men det som ställde stackars Alberto Fontana i Palermo-målet var skruven som gjorde det omöjligt för burväktaren att nå bollen innan den gick stolpe in.

Måltorkan över

Målet var Zlatans första i ligan sedan den 19 oktober då han gjorde två mål i 4–0-segern mot Roma. Nästan en månads måltorka var därmed över.

Och när det väl lossnat så lossnar det ordentligt. En kvart senare var det nämligen dags igen. Inter fick frispark ett par meter utanför Palermos straffområde. Zlatan gick som så ofta på kraft och han fick en drömträff som till spelarna i murens stora glädje gick vid sidan av dem. Målvakten Fontana var på plats mitt i målet, men det spelade ingen roll. Skottet, som enligt tv-grafiken nådde upp i 124 kilometer i timmen, var för hårt för att han skulle kunna rädda. Det var Zlatans sjunde mål i Serie A den här säsongen och det avgjorde matchen.

Nära nytt drömmål

Palermo orkade aldrig resa sig och hade den svenske stjärnan haft maximal utdelning hade det blivit något mål till. Han hade bland annat ytterligare ett kraftfullt avslut från högerkanten. Den här gången hann dock Fontana med i närmaste hörnet. Segern var i slutändan helt rättvis och betyder att Inter nu behåller sin serieledning över den tolfte omgången i ligan.

– Två må och första plats. Vi måste fortsätta så här. Speciellt nästa vecka mot Juventus, säger Zlatan till AP.