Valencia och Villarreal delade på poängen.

En galen match.

På något annat sätt går det inte att beskriva derbyt mellan Valencia och Villareal på Mestalla.

3–3-resultatet var möjligen det enda logiska med matchen.

Nja, det är inte riktigt sant. 7–7 hade varit mer logiskt för det här var en match där det skapades så många chanser att det skulle ta en evighet att räkna upp alla. Hemmalaget började bäst och efter bara en minut låg bollen i mål efter att Ruben Baraja hittat rätt med en nic. Nio minuter senare kom 2–0 genom David Villa som vackert fintade bort motståndet och då trodde nog ingen på Villareal. Utom spelarna i Villareal som satsade allt framåt.

Missade allt

Till en början missade de allt. De hade två träffar i ribban och Valencia hade också två träträffar. Först i slutsekunderna av första halvlek kunde Fuentes reducera för gästerna på en hörna. Med en kvart kvar tog Llorente hand om sin egen retur och tryckte in 2–2. Valencia hämtade sig från chocken bara tre minuter senare när Edu gjorde 3–2. Återigen såg Valencia ut som givna segrare, men med sex minuter kvar fick Giuseppe Rossi chansen från straffpunkten och den tog han.

Valencia var sedan oerhört nära ett segermål, men i en match som egentligen hade allt saknades till slut bara ändå en sak. En segrare.