Frankrike en match från totalfiasko

Uppdaterad 2013-11-16 | Publicerad 2013-11-15

Förlorade mot Ukraina i den första playoff-matchen

Frankrike är en match från att missa VM i Brasilien nästa år.

Efter 2-0 mot Ukraina, en utvisning på Laurent Koscielny och överlag tveksamt spel ser läget inte alls bra ut för fransmännen.

– Självklart är det ett dåligt resultat för oss, säger förbundskaptenen Didier Deschamps.

Ukraina besegrade överraskande Frankrike med 2-0 på fredagskvällen.

Frankrike hade greppet om matchen i första halvlek, Bayern Münchens Franck Ribéry glänste stundtals på vänsterkanten men hade det jobbigt med diverse ukrainska spelare som gjorde sitt bästa för att störa fransmannen.

Frankrike handfallet

I den 61:a minuten satte Roman Zozulya retsamt 1-0 bakom Hugo Lloris. Frankrikes målvakt lyckades få händerna på bollen, men fick inte fast den riktigt utan den rullade i stället långsamt in i mål. Tjugo minuter senare fick Ukraina straff, och Andrey Yarmolenko gjorde inga misstag när han stänkte upp bollen via ribbans underkant. Resultatet stod sig sedan matchen ut.

Efter matchen var Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps pressad.

– Vi hade många chanser men gjorde inga mål. Att de fick övertaget gav dem mer styrka, säger han till franska tv-kanalen TF1.

– Självklart är det ett dåligt resultat för oss, men jag har fortfarande hopp. Ukraina har bästa utgångsläget efter det här, men vi har fortfarande 90 minuter på oss, fortsätter han.

Stökigt i slutminuterna

I själva verket var Ukraina betydligt närmare 3-0 än vad Frankrike var en reducering i slutminuterna, vilket gjorde fransmännen alltmer frustrerade. Laurent Koscielny kunde inte hålla sig från en eftersläng och blev utvisad i den 90:e matchminuten efter att ha klappat till en motståndare på kinden. I den 94:e minuten fick sedan Ukrainas Aleksandr Kucher två gula kort i rad, ett för en fällning och det andra för protest.

– Utvisningen av Koscielny har att göra med nervositet och frustration. Det är svårt att förlora en match där vi har så mycket större bollinnehav, säger Didier Deschamps på presskonferensen efter matchen.