Inför kvällens toppmatch mellan Arsenal och Liverpool hade Chelsea chansen att plocka poäng i tabellen.

De tog den inte.

Yoann Gouffran och Loic Remy stod för Newcastles mål i segern.

– Jag gjorde elva misstag i dag, säger José Mourinho och sågar sin startelva.

I den 68:e minuten skruvade mittfältaren Yoan Cabaye en läcker frispark mot den bortre stolpen. Där lurade Yoann Gouffran, som tog sig fram – och nickade snyggt in ledningsmålet för Newcastle.

José Mourinho bytte in Willian, Samuel Eto'o och Andre Schürrle för att ordna en kvittering.

Loic Remy fixade segern för Newcastle

Men i stället lyckades Newcastles specielle målskytt Loic Remy placera in 2-0 via stolpen i den 89:e minuten.

Förlusten betyder att Chelsea står på 20 poäng i Premier League-tabellen.

– Newcastle förtjänade att vinna i dag. Jag gillade inte mitt lag i dag, säger José Mourinho, säger José Mourinho.

Toppkonkurrenterna, Liverpool och Arsenal som möts i kväll, har spelat in 20 respektive 22 poäng. Newcastle ligger på nionde plats med 14 poäng.