Sevilla slog Atletico i urartad fotbollsmatch

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-03-24

Målvakt träffad – av wiskyflaska

Ett avbrott och tre utvisningar. Inramningen när Sevilla slog Atletico med 1–0 i spanska ligan natten till fredagen var närmast skandalös.

I 77:e minuten stoppades spelet sedan Sevilla två minuter tidigare tagit ledningen efter ett omdiskuterat mål av Antonio Puerta. Fyra minuter före avbrottet utdelades matchens första röda kort, till Atelicos mittfältare Peter Luccin.

Domaren Miguel Angel Ayza Gamez såg sig tvingad att bryta matchen sedan han upptäckt en whiskyflaska som landat på planen.

Sevillas målvakt Andres Palop klagade över att han träffats av föremål som kastats in från fans i den bortre änden av arenan.

40 minuter efter avbrottet kunde matchen återupptas, och Puertas mål blev matchens enda. Men bara en minut efter att spelet startade på nytt blev även Atleticos mittfältare Martin Petrov utvisad. Och före slutsignalen tvingades även lagkamraten Luis Perea att lämna planen.

I och med segern avancerar Sevilla till femte plats i tabellen.