Efter en kvart såg de ut som ett slaget lag.

Efter matchen såg ett offensivt Malmö FF ut som en guldkandidat.

IFK Göteborg ska vara mycket tacksamma för resultatet, 1-1 på bortaplan.

Malmö FF

Den blåvita anstormningen i början av matchen mellan Malmö FF och IFK Göteborg var våldsam. Det kunde stått 0-1 redan i första minuten efter att en frispark från Hjalmar Jonsson var nära att leta sig in bakom en darrig Jonas Sandqvist I MFF-målet.

Men IFK-pressen gav ingen utdelning.

”Borde gjort mål”

Vändningen kom med en genomskärare från debutanten Jeffrey Aubynn till en helt fri Jonatan Johansson, men Blåvitts nye danske målvakt Kim Christensen räddade IFK den gången.

– Jag försökte ligga så nära offsidelinjen som möjligt och jag borde ha gjort mål. Det var synd att målvakten räddade, säger Johansson till TV4Sport.

Och Christensen räddade Blåvitt fler gånger. Bland annat på ett mycket bra skott från Niklas Skoog som sånär gick in i IFK-målvaktens högra kryss.

Resten av matchen ägde Malmö FF. 13-2 i skott på mål talar sitt tydliga språk.

Trots det gjorde Blåvitt första målet i 57:e minuten, på en situation mycket lik den i första minuten. Hjalmar Jonsson slog en lång, hög frispark in i straffområdet som Jonas Wallerstedt lätt kunde nicka in efter ett tveksamt ingripande av Sandqvist.

Bara ett par minuter senare kvitterade MFF, genom Gabriels nick på en hörna.

Bra debut för ”Jeff”

Nyförvärvet Jeffrey Aubynn gjorde en mycket bra match för hemmalaget, utmanade mycket och slog flera fina passningar.

– Jag är besviken på resultatet, vi är mycket bättre idag än vad IFK är. Men jag är glad att vara hemma igen och spela med ett fantastiskt Malmö, sade Jeffrey Aubynn till TVSport.

Veteranen Niklas Skoog var gifitg och fjolårets nyförvärv Ola Toivonen hade flera offensiva löpningar genom ett ganska svagt IFK-mittfält. På kanterna kom Behrang Safari och Guillermo Molins fram fint flera gånger och Jonatan Johansson hade flera riktigt bra lägen att göra mål.

Nöjdast med resultatet måste Blåvitt, med kaxiga guldsiffror på bortatröjornas röda ryggar, vara.

– Jag tycker vi saknar kreativitet i vårt spel framåt och har för dålig rörelse, säger IFK:s Nicklas Alexandersson, idag högerback, som i slutet av matchen spelade med lillebrorsan Daniel framför sig.