Svensken kan inleda ny svit

Zlatan Ibrahimovic fick sin titelsvit bruten under sista året i Milan.

Nu ser 31-åringen ut att börja en ny i PSG.

På söndagen fick serieledaren hjälp på två håll och rycker nu i ligatoppen.

Efter Paris Saint-Germains 3-1-seger mot Bastia i fredagens kunde Zlatan Ibrahimovic lugnt bänka sig i TV-soffan för att på söndagen följa titelkonkurrenterna Marseille och Lyon. När dagen sammanfattas har svensken nu tagit ytterligare ett steg mot sin första franska triumf och kanske början på en ny svit av ligatitlar.

”Vi blev slarviga”

Marseille hade bara 1-1 borta mot bottenlaget Evian och satsade offensivt, trots att laget fått Kassim Abdallah utvisad efter 57 minuter (vilket ledde till straffen och Yannick Sagbos 1-1). Managern Elie Baup gav därför Jordan Ayew chansen att ersätta Mathieu Valbuena efter 73 minuter.

I den 74:e minuten fick Ayew sin första varning. I den 75:e fick Ayew sin andra varning.

Med två man mindre på planen tvingades Marseille backa hemåt men höll ändå undan till en poäng, tack vare Andre-Pierre Gignacs ledningsmål i den 51:a minuten.

– Vi var välorganiserade men blev slarviga efter målet. Sedan kom straffen. Vi är ändå nöjda med den här poängen även om vi kunde tagit tre, säger Elie Baup till AP.

Hands i eget straffområde

Senare på kvällen var det PSG:s andra titelrivals tur att ta plats på scenen. Lyon hade hemmaplan mot Lille, inför matchen tionde lag i Ligue 1. Det syntes inte på planen.

När den första halvleken var över ledde Lille med 2-0 efter att Chedjou Aurelien och Florent Balmont hittat nätet. När sedan Lyons Milan Bisevac tog med handen i eget straffområde kunde dessutom Salomon Kalou rulla in 3-0 från straffpunkten.

Lisandro Lopez reducerade för Lyon, även det på straff, men laget föll mycket överraskande. Det innebär att Zlatan Ibrahimovics PSG nu leder Ligue med sex poäng ner till Lyon och ytterligare två till Marseille.

14 omgångar återstår av den franska ligasäsongen.