Succéinhoppare – tack vare domaren

Publicerad 2013-02-08

Zlatan: Det var viktigt

PARIS/STOCKHOLM. PSG valde att vila skyttekungen Zlatan Ibrahimovic från start mot Bastia.

Efter en skakig insats öppnade Jeremy Menez målskyttet och när Zlatan väl fick komma in dröjde det bara fem minuter.

Sedan noterade 31-åringen sitt 21:a ligamål för säsongen på en feldömd straff i 3-1-segern.

21 ligamatcher – 21 ligamål. Trots att Zlatan Ibrahimovic bara spelade 24 minuter mot Bastian behåller svensken sitt målsnitt.

”Sker utanför straffområdet”

31-åringen byttes in efter 66 minuter och fem minuter senare låg bollen i nät. Detta sedan Zlatan kyligt förvaltat en straff efter ett domslut som kommer bli omdiskuterat.

Lucas Moura föll vid straffområdeslinjen efter en närkamp med bortalagets Julian Palmieri.

– Den är billig. Lucas springer ju rakt in i Palmieri. Det är utanför också. Fällningen sker utanför straffområdet. Det är en billig straff. Feldömd, säger experten Hasse Backe i TV4 Sport Xtra.

Jeremy Menez hade innan Zlatans mål gjort 1-0 för PSG efter ett tveksamt ingripande från Bastias målvakt Mickael Landreau. Men trots att det favorittippade hemmalaget fick 2-0 blev det spännande.

Zlatan: Vi har ett tufft matchprogram

Efter 83 minuter slog nämligen inhopparen Wahbi Khazri en fräck frispark rakt i mål. PSG-målvakten Salvatore Sirigu stod långt ut och dirigerade försvaret när Khazri drog till och lobbade över Sirigu.

Bastia hade sedan fler farligheter i slutminuterna men PSG kunde till sist stänga matchen genom inhopparen Ezequiel Lavezzi och befäster därmed serieledningen. Nu kan laget också ladda i lugn och ro inför tisdagens åttondelsfinal i Champions League mot Valencia.

– Det var viktigt att vinna. Det finns inga lätta matcher, varje match är en ny match, säger Zlatan exklusivt till Sportbladet.

31-åringen försäkrar också att Carlo Ancelottis beslut att låta honom börja på bänken inte handlar om några skadeproblem utan är ett rent taktiskt beslut för att anfallaren ska vara fräsch till matchen mot Valencia.

– Allt är bra. Det är bara att vi har ett tufft matchprogram.