Dagens namn: Harry, Harriet

Higuain räddade en pressad Pellegrini

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-31

”Otroligt viktigt”

Efter storförlusten i spanska cupen mo division 3-laget Alcorcon så var det en pressad Manuel Pellegrini som lade upp taktiken inför Real Madrids möte med Getafe,

Argentinaren Gonzalo Higuain räddade med två mål sin tränare som nu får lite arbetsro efter 2-0-segern.

– Sett till inställning så var det precis en sådan här match jag önskade, säger Pellegrini.

Efter 0-4 i cupen mot Alcorcon så har röster höjts om att Real Madrid borde sparka tränaren Manuel Pellegrinis. Roberto Mancini nämns som chilenarens ersättare om inte får ordning på laget.

Pellegrini var därför pressad att få med sig tre poäng från mötet med Getafe hemma på Bernabue. Lagets uppladdning stördes dock av ett bråk mellan coachen och ikonen Guti som senare petades ur matchtruppen.

Två mål på tre minuter

Det blev inte bättre av att mittbacken Raul Albiol visades ut redan i 27:e minuten och Real fick spela större delen av matchen med tio man. Men Pellegrini kan förmodligen tacka Gonzalo Higuain för att han har ett jobb att gå till i morgon.

Argentinaren gjorde två mål på tre minuter i början av den andra halvleken och säkrade 2-0-segern.

– För mig var det otroligt viktigt att ge Bernabeu en match spelad med vilja. Sett till inställning så var det precis en sådan här match jag önskade, säger Pellegrini.