Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-27

Nio mål i kampen om fjärdeplatsen

Kalmar och Malmö bjöd på ett rejält målkalas på onsdagskvällen.

Kalmar FF drog till slut de längsta strået och vann med 5–4 (3–3).

Kalmar rivstartade och gjorde 1–0 redan efter fyra minuter genom Ricardo Santos. I samband med målet så krockade Santos med Malmös målvakt Dusan Malicharek och tvingades bryta matchen med en hjärnskakning.

Efter Kalmars ledningsmål så tog Malmö över mer och mer. Bortalagets spelövertag resulterade i tre mål på drygt 15 minuter. Edward Ofere spelade fram Daniel Larsson två gånger och på 3–1-målet så betalade Larsson tillbaka och spelade fram Ofere.

Grov miss i Kalmar-försvaret

Malmös ledning såg stabil ut, men Kalmar krigade sig tillbaka in i matchen och innan halvtid så hade Abiola Dauda och Daniel Sobralense sett till att det stod 3–3.

I andra halvlek så fortsatte målchanserna att dugga tätt, men de resulterade inte i lika många mål som i första. Malmö gjorde halvlekens första mål genom Ofere som tog till vara på en grov miss i Kalmarförsvaret.

Kalmar mot fjärdeplatsen

Innan matchen var slut lyckades dock Kalmar vända på matchen igen, det tack vare matchens lirare Daniel Sobralense. Först gjorde han själv 4–4 innan han spelade fram Abiola Dauda som satte 5–4 på tilläggstid.

I och med segern så stärkte Kalmar sin chans att ta fjärde platsen i allsvenskan och därmed få spela i Europa även nästa år.