Debutanten Jessica Landström jublar efter sitt 1-0-mål.

OS, här kommer vi.

Sverige vann med 4–2 mot Danmark och är med ena benet i Kina.

Victoria Svensson tar sig förbi en dansk försvarare.

Efter en tam inledning från svenskorna kom ledningsmålet som en skänk från ovan. Therese Sjögran sköt ett skott som danske målvakten Heidi Johansen tappade och Jessica Landström höll sig vaket framme och petade in returen.

Men danskorna replikerade direkt. Bara minuten senare mötte Cathrine Paaske Sörensen ett inlägg från vänster och nickade in kvitteringen bakom Hedvig Lindahl.

Schelin tvåmålsskytt

Då OS-kvalet avgörs med Uefacupregler var ett bortamål bra för Sveriges del – men det skulle bli ännu bättre i början av den andra halvleken. Lotta Schelin satte 2–1 direkt. Och kort därefter måttade Therese Sjögran ett inlägg till Caroline Seger som direktstötte in 3–1 på volley.

Lotta Schelin satte sedan det som såg ut att vara spiken i kistan i den 63:e minuten. En långboll från Anna Paulson nådde fram till Schelin som kallt chippade in 4–1.

Danmark vägrade förvisso att ge upp Maiken With Pape reducerade på straff. Men Sverige höll undan och vann och har ett drömläge att nå OS inför returen på hemmaplan.