Dagens namn: Birgitta, Britta

Barcelona slarvade bort tre poäng

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-05-13

Real Betis kvitterade med en minut kvar

Tappad serieledning Real Betis snuvade Barcelona på viktiga poäng i toppstriden när Sobis kvitterade i den 89:e minuten.

Barcelona gick mot tre viktiga poäng.

Då slumrade försvaret till och lät Sobis rinna igenom efter en snabb frispark och slå in 1-1 i 89:e minuten.

I samma sekund försvann serieledningen.

Real Madrid och Sevilla fick något oväntat hjälp av Real Betis i jakten på ligatiteln i Spanien.

Slarvade bort segern

Både Real och Sevilla vann igår men när Barcelona skulle kontra på söndagskvällen gick det åt pipan trots bästa tänkbara start.

Ronaldinho satte 1-0 säkert på straff redan efter fem minuter och dominerade den första halvlek fullständigt – dock utan att utnyttja sitt spelövertag.

Barça försökte spela av matchen i andra halvlek men slumrade till med en minut kvar av ordinarie tid.

Real Betis slog en snabb frispark när Barça-spelarna diskuterade med domaren, med varandra och fokuserade på helt fel saker.

Real tog över serieledning

Sobis fick komma helt ren till höger i straffområdet och dra in kvitteringen med ett lågt men hårt skott vid första stolpen.

Camp Nou blev knäpptyst och i samma sekund som Sobis drog in kvitteringen tappade Barcelona serieledningen till värsta konkurrenten Real Madrid.