Van Gaals femte raka – besegrade rivalen

Publicerad 2014-08-05

Rooney kom nästan undan med ”världens konstigaste mål”

Louis van Gaal har fått bästa tänkbara start i Manchester United.

På tisdagsmorgonen, svensk tid, tog United sin femte raka seger med holländaren som tränare.

Laget besegrade Liverpool med 3-1 i Miami och vann därmed International Champions Cup.

På två minuter i den andra halvleken vände Manchester United 0-1-underläget i International Champions Cup-finalen mot Liverpool. Steven Gerrard hade då redan gett Liverpool ledningen på straff efter att Phil Jones haft omkull Raheem Sterling.

Wayne Rooney, lagkapten i United, mötte upp ett inlägg från Hernandez med sin vänsterfot och satte skickligt kvitteringen i bortre gaveln.

Firade ”generat”

Juan Mata kunde sedan ta sig runt på straffområdeslinjen och gjorde 2-1 bakom Simon Mignolet.

Kort därefter såg Rooney ut att ha blivit målskytt igen. Denna gång var det Ashley Young som fick felträff med en lång krossboll och bollen passerade ribban och tog i nätramen bakom mål innan den studsade ut i spel igen.

Då var Rooney redo och slog in bollen – och domare Mark Geiger godkände till en början målet. Daily Mail menar att Rooney nästan kom undan med ”ett av världens konstigaste mål” och enligt tidningen firade United-anfallaren med en ”generad min”.

Efter att ha konsulterat sin assisterande domare dömde dock Geiger bort målet – utan klagomål från United-spelarna.

Slutresultatet 3-1 fastställdes av Jesse Lingard.

”Skönt att vinna”

För nye Manchester United-tränaren Louis van Gaal var detta femte raka segern i nya klubben.

– Det är skönt att vinna för fansen här (i USA) och hemma. Det är inte vår favoritmotståndare och vi har gett mycket glädje till våra fans. Men egentligen betyder inte det här någonting. Swansea City i Premier League-premiären är den viktigaste matchen för oss, säger Van Gaal enligt The Guardian.

Trots förlusten var ändå Liverpools Brendan Rodgers nöjd med försäsongsturnén i USA. – Vi var värda ledningen och hade några andra chanser, kanske skulle vi haft ytterligare en straff.

– Totalt sett är jag nöjd med turnén. Vi har arbetat väldigt hårt och vi nrä vi lämnar har vi mycket positivt med oss, säger Rodgers.