Matchhjälten: ”Är mållös”

Uppdaterad 2013-01-28 | Publicerad 2013-01-27

Klassisk seger i FA-cupen

FA-cupen fortsätter att överraska.

Oldham kämpar för överlevnad i tredjedivisionen, men i kväll besegrade man Liverpool med 3-2 på lilla Boundary Park.

– Jag är mållös. Vi gick ut där och hoppades på att åtminstone kriga tillsammans, men det var en välförtjänt seger, säger matchhjälten Matt Smith.

Regn i luften, fukt i gräset och 10 000 på luggslitna Boundary Park – det var typiskt engelsk cup-inramning när Oldham tog emot Liverpool i FA-cupen.

Den lilla Manchester-klubben har hållit till i den engelska tredjedivisionen, League One, sedan 1997 och slåss den här säsongen för sin överlevnad, precis ovanför nedflyttningsstrecket.

Inför cup-mötet hade man förlorat sju av sina åtta senaste ligamatcher, men det skulle inte betyda mycket när matchen väl sparkades igång.

Tog ledningen direkt

Bara minuter in i drabbningen höll sig Matt Smith, som har harvat i amatörklubbar större delen av karriären, framme och gav hemmalaget ledningen.

Publikens vilda glädje varade dock inte särskilt länge, då Luis Suarez – lagkapten för dagen – snyggt kvitterade bara tio minuter senare med ett välplacerat skott.

Men precis innan halvtid var Smith framme igen. Brad Jones i Liverpool-målet skänkte bollen till en Oldham-spelare som bara hade att passa en fristående Smith. Reece Wabara spädde på chockresultatet ytterligare när han nickade in 3-1 i början av andra halvlek.

Gerrard bombade i ribban

Den sista kvarten var en frenetisk kamp från de rödklädda. Joe Allen volleysköt, via en Oldham-spelare, in en reducering och inbytte Steven Gerrard bombade ett långskott i ribban med bara minuter kvar av ordinarie tid.

Men efter sex minuters övertid var det Boundary Parks trogna som sköljde upp på det våta gräset och kramade sina hjältar, medan Liverpool-tränaren Brendan Rodgers besviket fick ta sig ner i spelartunneln.

– Jag är mållös. Vi gick ut där och hoppades på att åtminstone kriga tillsammans, men det var en välförtjänt seger, säger matchhjälten Matt Smith till Sky Sports.

I femte omgången lottades Oldham mot ännu ett Merseyside-lag – Everton.