Tyskland är klart för VM

Uppdaterad 2015-09-25 | Publicerad 2013-10-11

Vann enkelt med 3-0 mot Irland

Tyskland är klart för VM.

Samir Khedira, Mesut Özil och Andre Schürrle stod för målen som gav seger mot Irland.

Det betyder att Tyskland blir gruppetta, och Sverige grupptvåa.

Irland stack upp emellanåt, men Tyskland hade god kontroll på matchen tio minuter in i den andra halvleken. Hemmalaget saknade ett par stjärnor men hade alldeles oavsett ett världslag på banan med Mesut Özil, Thomas Müller, Toni Kroos och flera andra. Özil spelade som "falsk nia", då Miroslav Klose inte var disponibel för spel.

I den tolfte minuten kom 1-0. Samir Khedira fick en fin passning från Philip Lahm.

Borde haft straff innan halvtid

Real Madrids mittfältare tog ett tillslag och drog sedan in bollen, via en irländare, in i mål.

Tyskland skulle dessutom haft en straff efter 25 minuter. Ett inlägg mot den bortre stolpen hamnade framför Andre Schürrle som, i nickläget, blev knuffad i ryggen.

Efter en knapp timmes spel fick Schürrle revanch, och rullade in 2-0 efter en fin förstatouch. På övertid fick Mesut Özil in 3-0.

Vinsten betyder att Tyskland är klart för VM i Brasilien 2014 som grupetta. Sverige blev tvåa efter segern mot Österrike.