Dagens namn: Helge

Domaren däckad – då tog Jonson över

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-03

Försökte blåsa derby-segern till Djurgården

Domaren Stefan Johannesson blev överkörd av AIK:s Nils-Eric Johansson med fem minuter kvar av stockholmsderbyt och blev liggandes med smärtor.

Då tog Djurgårdens Mattias Jonson över pipan och försökte blåsa av matchen mot AIK vid ledning 2-1.

Johannesson kunde ändå resa sig och återställa ordningen.

AIK Fotboll

Det var i en spelvändning i slutet av matchen som Stefan Johannesson fick känna på hur det är att få 90 kilo AIK-försvarare i ryggen. Nils-Eric Johannesson var på väg uppåt i AIK:s kontring och såg inte domaren.

Resultatet blev att Johannesson tacklades till marken av Johansson som sprang rakt in i ryggen på domaren. Samtidigt som spelet fortsatte låg Johannesson kvar i gräset i plågor.

Blåste av matchen

Då tog Mattias Jonson hand om pipan. Veteranen blåste av matchen med båda händerna i luften vid ledning 2-1 i den 85:e minuten.

Som tur var för AIK kunde ändå Johannesson resa sig, blåsa igång spelet igen och ge AIK en ärlig chans att komma tillbaka i matchen.