Messi blåst på frisparksmål

Uppdaterad 2011-03-14 | Publicerad 2011-03-13

Barcelona tappade poäng

Barcelona tappade poäng trots att Lionel Messi knorrade in en frispark redan efter åtta minuter.

Men domaren tyckte att Sergio Busquets var oschyst i sin markering bakom muren – och blåste i stället frispark för Sevilla som till slut kom undan med 1–1.

– Jag förstår inte varför han blåste, säger Busquets när Barcelona tappade poäng.

Lionel Messi brukar trivas mot Sevilla som är det lag som argentinaren gjort näst flest mål mot (13). Men den här gången var ett undantag.

Lionel Messi förvaltade en frispark från 20 meter på bästa sätt i den nionde minuten och skruvade in bollen vid den högra stolpen. Men Barcelonas glädjeyra fick ett abrupt slut när de upptäckte att domaren blåst för en ny frispark – för Sevilla.

”Domarna ska vi inte prata om”

Bakom muren stod nämligen Barça-mittfältaren Sergio Busquets och gruffades med Sevillas Capel. Då hade domaren redan varit framme vid spelarna i muren och gett dem en tillsägelse.

På reprisbilderna tycktes båda dra lika mycket i varandras tröjor, men den gulklädda domaren var bestämd i åsikten att Busquets felat och godkände inte målet.

– Jag förstår inte varför han blåste, säger Busquets.

– Domaren borde vi inte prata om, de gör så gott de kan. Om jag förstår varför Messis mål blev bortdömt? Den handlingen värdesätter jag inte, säger Pep Guardiola efter matchen.

Pedro skadad

Inte nog med det. Bara minuter senare tvingades Guardiola till ett tidigt byte när Bojan fick ersätta Pedro som vankade av planen och tog sig åt magtrakterna. Bojans inhopp blev dock lyckat och 20-åringen gjorde sitt första La liga-mål på tre månader.

Två ribbträffar

Men kvällen var helt enkelt inte Barças, och definitivt inte Messis. Argentinaren hade en nick i ribban (en av två träffar i virket för Barcelona) och stod för flera soloräder som blev helt resultatlösa.

Den enorma anstormningen från Barcelona berodde på att Sevilla kontrat in kvitteringen genom Jesús Navas precis i början av den andra halvleken. Kanoutés inhopp satte fart på Sevilla som var nära att få en straff efter att Dani Alves dragit ner en spelare i sitt förra lag.

Räddning på mållinjen

I den 91:a minuten räddade Sevillas Medel bollen på mållinjen efter att Messi serverat Iniesta.

Det såg dessutom ut som att Messi hade spelat färdigt redan efter 45 minuter då han krockade med Sevillas målvakt och låg och vred i smärtor just innan halvtid. Men sån otur hade inte katalanerna.