Rosenberg och Bakircioglü kunde inte stoppa Barcelona

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-22

BARCELONA. Markus Rosenberg och Kennedy Bakircioglü kom med förhoppningar om ett litet mirakel på Camp Nou.

Men Racing Santander föll med 0–3 mot Barcelona, som går och lägger sig med ett sjupoängsförsprång på Real Madrid, med en match mer spelad.

Gladare nyheter för svenskarna är att Santander köpts upp av en indisk affärsman som lovat investera rejält i klubben de kommande åren.

Det hade inte gått två minuter innan formstarke Pedro Rodríguez slog in Barcelonas ledningsmål och Racing Santanders uppförsbacke blev betydligt brantare.

Hälsade till mamma

Det dröjde en halvtimme till innan Barcelona fick straff och Leo Messi behärskat slog in 2–0 för hemmalaget. Efteråt drog argentinaren upp tröjan och skickade en hälsning; ”Grattis på födelsedagen mamma”.

Att siffrorna inte var större handlade till stor del om att gästernas målvakt Toño storspelade i Racing Santanders mål.

Santander fick ett par chanser och hade bud på mål, bland annat då Markus Rosenberg rundade Carles Puyol och slog bollen just utanför Víctor Valdés bortre stolpe.

Tio minuter in i andra halvlek slog Andrés Ineista snyggt in 3–0-målet till hemmapublikens hänförelse och resten av matchen såg ut som det ofta gör när Barcelona har ledningen och bestämmer sig för att dra ner tempot.

Kennedy Bakircioglü och Markus Rosenberg byttes båda ut i andra halvlek.

Trots förlusten kunde Santader ta sig ett ljus i mörkret från helgen.