Bilbaos tårar efter finalförlusten

Publicerad 2012-05-09

Finalförlusten mot Atletico Madrid fick Bilbaospelarna att brista ut i gråt.

Vid slutsignalen brast hela det baskiska laget ut i ett enda stort inferno av tårar.

De hade stått för något fantastiskt.

Med bara baskiska spelare i laget tog sig Athletic Bilbao till final i Europa League. Det efter en riktigt knackig ligasäsong (tiondeplats med en match kvar).

Men väl i finalen gick ingenting som de hoppats. Atleticos anfallsess Radamel Falcao utnyttjade baskernas passivitet i försvaret och gjorde två mål i första halvlek.

Med fem minuter kvar utökade brassen Diego till 3–0 – då brast det för de grönklädda i Bilbao.

La sig ner och grät

Den avslutning matchen gick mot blev alldeles för känsloladdad.

Talangen Iker Muniain, 19, bröt ihop, la sig ner på planen och grät efter målet. Då var matchen alltså inte ens slut.

När slutsignalen ljöd var han långt ifrån ensam.

Kamerorna visade tv-bilder på gråtande Bilbaospelare, en efter en, som tröstade varandra, la sig ner på marken eller torkade sina egna tårar. Llorente, Toquero, Ibai och Muniain – knappt någon kunde hålla känslorna inne.