Dagens namn: Ursula, Yrsa

Matchfakta 28/7

BK Häcken – Bunkeflo 4-0 (1-0)

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-28

Matchen : För fem dagar sedan möttes Häcken och Bunkeflo i Malmö. Häcken vann med 3-1 och det var inte mycket snack om saken. I eftermiddag ville Bunkeflo ha revansch när lagen möttes som första lag efter vändningen av serien.

Bortalaget fick klara sig utan avstängda Darko Marasovic som blev utvisad i måndags. Häcken tog tag i matchen från start och i den 15 minuten kom 1-0 till hemmalaget genom Robert Mambo-Mumba. Häcken var det dominerade laget och Bunkeflo fick inte iväg något skott på mål i första halvleken. Dioh Williams var pigg och fick iväg flera avslut på mål, men Patrik Eklund stod i vägen.

Trots Häckens många avslut höll sig 1-0 till paus, men direkt i andra kom 2-0. Williams fick hål på Eklund och Häcken fortsatte trumma på. Tre minuter senare kom även 3-0, den här gången genom José de Oliveira. Matchen avgjordes i och med 3-0.

Resten av matchen spelades mest av från båda lagen. I med fem minuter kvar av matchen gjorde de Oliveira sitt andra mål för dagen och fastställde slutresultatet 4-0. Bunkeflo fick inte iväg något avslut på mål under hela matchen.

En enkel seger för Häcken som klättrade upp på femte plats i tabellen. Nykomlingarna Bunkeflo har haft det tungt på slutet och har nu 1-9 i målskillnad de tre senaste matcherna.

Målen: 1-0 (15) Robert Mambo-Mumba, 2-0 (46) Dioh Williams, 3-0 (49) José de Oliveira, 4-0 (85)José de Oliveira

Varningar: BK Häcken: Ari Freyr Skúlason Bunkeflo: Magnus Carlsson

Domare: Johan Hamlin

Publik: x (på Rambergsvallen)

BK Häcken: Alexander Hysén – Johan Lind, Daniel Forsell (87), Robert Mambo-Mumba, Marcus Jarlegren – David Marek, Jonas Henriksson, Jesper Ljung, Ari Freyr Skúlason (75) – Dioh Williams (89), José de Oliveira

Avbytare: Peter Olofsson (75), Ze Antonio (87), Roger Risholt (89)

Bunkeflo: Patrik Eklund – Max Fuxberg, Fredrik Jönsson, Magnus Carlsson, Andreas Stridh – Ylli Shabani, Daniel Sliper (87), Erol Bekir, Imad Khalili (75) – Ken Hansson (65), Jens Nordström

Avbytare: Salif Jönsson (65), Richard Henriksson (75), Robert Kjellin (87)